Нощно сафари и басейн на 57-мия етаж? Заповядайте в Сингапур!

Знаете ли кой е „Лъвов град“? Точно това означава името на Сингапур – този екзотичен островен град-държава, който заслужено се нарежда сред перлите на Югоизточна Азия. Наименованието идва от санскрит – сингха (лъв) и пура (град).

По големина Сингапур е на 174-то място в света със своите 583 km² площ. Официални езици са английски, мандарин и малайски, а климатът е екваториален. Градът-държава е вторият най-гъсто населен град след Монако и една от най-богатите държави в света.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Символът на Сингапур е Мерлионът – митично същество с тяло на риба и глава на лъв. Думата произхожда от думите Mer, означаващо „море“, и Lion от английски, в превод „лъв“ – животното, известно със своята сила и смелост. В града е поставена и специална статуя на Мерлиона, направена от бетон и с внушителни размери – 8, 6 метра височина и тегло около 70 т.

Подобно на Дубай, правилата в Сингапур се спазват стриктно и всичко е канализирано, което прави града добре организиран като цяло. Именно за това и престъпността не е голяма.

Интересен факт е, че именно Сингапур е основният износител на орхидеите, които са обявени и за национален символ. В индустриално отношение най-добре развитите отрасли са корабостроене, електроника, електротехника, има и мощна нефтохимическа промишленост.

Ако ви се удаде възможност да посетите Сингапур, имайте предвид, че той е разделен на няколко части. На Orchard Road се намират всички търговски центрове. Marina Bay е привлекателно място за онези, които обичат плажовете и казината. Chinatown пък често се посещава от туристите заради неповторимата си атмосфера.

Едно от задължителните места, които трябва да посетите, е Сингапурската зоологическа градина (Singapore Zoo), която е една от най-високо оценените в света благодарение на голямото разнообразие от животински видове, най-вече екзотични. Singapore Zoo дори ви дава възможност за нощно сафари, което е наистина голямо приключение. За повече информация http://www.zoo.com.sg/

Botanical Gardens са едно също атрактивно място за посещение, и то почти без пари 🙂 Underwater World се намира на остров Сентоса и е страхотно място да поплувате с делфини например. За любителите на птици препоръчваме „Джуронг„, който е е най-големият резерват за пернати създания в света. Той е дом за над 600 вида птици.

Задължително е да направите една круизна обиколка по реката, за да се насладите на гледката, която предоставя Сингапур. Опитайте и традиционните ястия и напитки – със сигурност сте чували за вкусния коктейл Сингапур Слинг, който е измислен в началото на XX век. Не на последно място можете да се повозите на виенското колело „The Singapore Flyer”, чиято най-висока точка се извисява на 165 метра над земята: от там се разкриват невероятни гледки към Marina Bay Sands, Сентоса и река Сингапур.

Като говорим за гледки, не можем да подминем и една от най-популярните в Сингапур: от 57-мия етаж на Marina Bay Sands, където се намира Sands Skypark, който разполага с инфинити басейн със спираща дъха гледка. Ако имате възможност, задължително го посетете и вкусете от атмосферата на богатия Сингапур.

Тагове

featured Сингапур
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!