Ново признание за Велико Търново: влезе в Топ 3 на най-изгодните дестинации в света

През 2016-та година Велико Търново трябва да се готви за туристически наплив – старата ни столица се нарежда в челната тройка на престижната класация за най-изгодни дестинации в света, изготвена от известния международен туристически портал trivago. Той е най-голямата търсачка за хотели в света, а класацията му се изготвя по специален алгоритъм, който измерва съотношението между цена, качество на предлаганите услуги и оценка на клиентите.

Велико Търново е единственият български град, който успява да се нареди в Топ 100 на най-изгодните туристически дестинации за 2016 г. Той отстъпва единствено на китайския Фенхуан, заемащ първа позиция, и на Мостар в Босна и Херцеговина, поставен на второ място. Ето кои градове попадат в Топ 10 на класацията:


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Фенхуан, Китай

1-фенхуан

 

2. Мостар, Босна и Херцеговина

2-мостар

 

3. Велико Търново, България

3-търново

 

4. Нови Сад, Сърбия

4-нови-сад

 

5. Пиняо, Китай

5-пингяо

 

6. Сибиу, Румъния

6-сибиу

 

7. Суздал, Русия

7-suzdal

 

8. Печ, Унгария

8-pecs

 

9. Уайанад, Индия

9-wayanad

 

10. Дали, Китай

10-dali-pagoda

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!