Не живееш в 21 век, ако не си видял Дубай

Само до преди двайсетина години Дубай звучеше за българите (онези, които изобщо бяха чували за него) като далечно и неособено привлекателно място. Нещата обаче се промениха драстично – в момента арабското емирство е не само една от най-привлекателните дестинации за българските туристи, но и символ на модерното. Не живееш в 21 век, ако не си видял Дубай – така описа впечатленията си от града приятел на Пътешественик.com след първото си посещение там. И има защо.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Дубай е един от малкото градове, които преживяват толкова бърза и уникална трансформация: от скромното начало като място, известно най-вече с износа на перли, до един от най-скоростно развиващите се мегаполиси. Днес Дубай е световен туристически, логистичен и бизнес център, изкушаващ с лукс, разкош и неповторими удобства. Спечелил си е репутацията на „портата между Изтока и Запада“ и перлата на арабския свят.

С население от над 2 милиона души, представители на повече от 200 националности, Дубай е един от най-космополитните градове в света. Да живееш там има немалко предимства: градът е безопасен и политически стабилен, законите се спазват стриктно, има добра образователна система и здравеопазване, модерна инфраструктура. Слънцето грее почти всеки ден, магазините, моловете и местата за отдих са впечатляващи, а заплатите са освободени от данъци (точно така – правилно прочетохте!).

Споменахме моловете – точно те са едно от най-привлекателните места за туристите в Дубай. Построени с размах, въображение и без мисъл за пестене на средства, центровете за пазаруване са дом не само на всевъзможни световни брандове, но и на някои уникални атракции. Например Emirates Mall разполага с 400 метрова писта, оборудвана с 6000 тона сняг, така че веднага след като сте посъбрали тен на плажа под яркото слънце, можете да „превключите“ на режим зима и да сложите ските. The Dubai Mall пък е най-големият мол в света изобщо и разполага с кино с 22 салона, ледена пързалка с олимпийски размери, огромен аквариум с над 33 000 морски животни и още, и още…


Всъщност думата „най“ може да се използва като синоним за Дубай. Там се намират и най-луксозният хотел в света, единственият със седем звезди – Бурж Ал Араб, най-високата (поне до този момент) сграда в света – небостъргачът Бурж Халифа, най-големият изкуствен архипелаг – “Светът” с 300 острова. Едва ли има такава класация, но със сигурност там можете да видите и най-много луксозни автомобили на квадратен километър. Изобщо луксът и впечатляващите гледки са запазена марка за Дубай: перлата, която всеки трябва да посети поне веднъж в живота си.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!