Осем неща, които всяко БРАТО трябва да сложи в куфара си

bratotataСъветите на Владимир Иванов и Филип Зуберски – създатели на сайта brato.bg

Лятото е много близо, а това ни кара да треперим от вълнение предвид наближаващата отпуска. Вече кроим планове, чертаем в мислите си дестинации и провеждаме разговор след разговор по телефона, в опит да организираме компанията.

Но понякога от много подготовка забравяме най-важното – опаковането на багажа. Правим го в последния момент, случвало ни се е да е дори час преди отпътуването, а така стават грешките и забравяш най-фундаменталните неща. Тази година не бива да забравяш „Наръчникът на едно брато“ – друга книга за плажа не ти трябва!

glarus

В този материал съставяме списък с нещата, които всеки мъж е хубаво да сложи първо в сака, за да подсигури доброто прекарване на ваканцията.

Бутилка уиски

Всяко уважаващо себе си брато трябва да сложи една бутилка марково уиски в куфара преди да отпраши в желаната посока. Особено ако пътува за държава, в която бирата е над 5 евро. Пази, Боже!

Ние не правим изключение и винаги държим една за резерва, защото най-яките партита започват с по едно малко за отскок. През годините много пъти сме слагали Чичо Джак или някой от неговите колеги в сака и никога, ама никога не сме съжалявали за избора си.

Нокторезачка

niktorezachka

Не е тайна, че в солената морска вода има някаква странна бактерия, която кара ноктите ни да растат за минути. Понякога дори ги чуваме как се удължават. Това е и причината да ги режем по 2-3 пъти, когато сме на почивка в Китен, Мичурин или някой друг роден курорт. Нокторезачката влиза отлично в употреба още в първия ден на морето, когато, събули обувките си, сме осъзнали проблема – вече месец не сме рязали тези на крачетата. Грешката е поправима, когато имаш нокторезачка в джоба.

Тя върши отлична работа и когато трябва да се справиш с трудната задача да скъсаш конеца на новите чорапи. От пиене зъбите са изгнили, така че трябва да се внимава с тях.

Чисто бельо

Истинският мъж носи чисто бельо. Не можеш да си позволиш да обуваш едно бельо два-три пъти поред. Това е тъпанарско и гнусно, брато. Ако тръгваш на някъде, задължително си вземи около десетина чисти слипове или боксерки. Не се лъжи, че ще вземеш мръсните и там ще ги переш. Същото важи и за чорапите!

Техника

Никъде не тръгваме без фотоапарат, лаптоп, два джойстика за ФИФА-та, телефон, преносима батерия, кастофони-мастофони, плазмата и един калорифер. Да, за последните неща излъгахме, но в багажа ни винаги има повече техника, отколкото дрехи. Все пак можем да си щъкаме напред-назад и голи до кръста. За какво са ни дрехи?

Четка за зъби

chetka-za-zybi

Хигиената на първо място. Не може дъхът ти да е като на мида и да искаш да боднеш нещо. Дъхът прави впечатление. Ако имаш нещо гниещо в устата, вземи мерки овреме. Четката за зъби ще спаси и околните от едно лошо предсказание, както казваше един циганин. Зъболекарите препоръчват пасти, които не са толкова избелващи, защото избелващите са агресивни и рушат зъбите, в случай, че се ползват постоянно. Хубаво е да сменяш пастите.

Книги

kniga-na-plaja

Нарочно го написахме в множествено число, брато. Причината е, че обичаме усамотяването и четенето на добра литература. Един съвет: вземи подходяща литература за мястото, на което ще почиваш. Ние веднъж четохме „Тютюн“ на плажа и ни гледаха малко странно. За планината ти препоръчваме „Кал, пот и сълзи“ на Беър Грилс, а за плажа, освен „Наръчникът на едно брато“, вземи разказите на Иво Иванов, някоя автобиография или нещо, което можеш да зарежеш на всеки 10 минути за две глътки мента със спрайт и бързо топване във водата.

Карти или табла

tabla

Ние носим и двете. Ако не ти се чете, двете неща са задължителни за груповото разтоварване. Ние обичаме да си правим турнири помежду си, макар че веднъж стигнахме до бой. Оттогава ползваме крем „Корега“, но това са подробности.

Хапчета за стомашни неволи

hapche

Вирусите на морето са по-коварни и от препиване с български алкохол. Това е и причината всеки път, когато затваряме куфара, първо да проверим дали сме се запасили със солидно количество хапчета срещу стомашно неразположение. Там някъде решаваме да не рискуваме и слагаме резервна ролка тоалетна хартия, защото като типични представители на нашата мила татковина, нямаме доверие на никой и нищо. Нека има!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!