Непознатата земя – вълшебният дом на хобити, елфи и орки

„Непознатата южна земя отвъд Екватора“ – така са наричали някога едно много красиво място на Земята. Днес то вече e познато на всички ни, дори никога да не сме го посещавали: защото големият екран ни го представи като вълшебния дом на хобити, елфи и орки. Това е Нова Зеландия – два големи и множество по-малки острова в Тихия океан, които образуват една от държавите, част от Британската общност.

from the blog www.stuckincustoms.com


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Израснал на това прекрасно място с разнообразни пейзажи и удивителни контрасти, режисьорът Питър Джаксън със сигурност не е бил затруднен да го избере за локация на снимките на „Властелинът на пръстените“. Обширни зелени поля, живописни гори, прохладни реки и езера, заснежени планински масиви, скалисти склонове – в Нова Зеландия всяка от фентъзи расите, родили се от въображението на Толкин, намира своя дом.


Световният успех на трилогията води и до огромен скок в развитието на местния туризъм. Хиляди искат да видят на живо „Средната земя“, да се разходят по стъпките на Фродо и приятелите му, да надникнат в къщичките на хобитите, да зърнат къде трябва да е кулата в Мордор, от която гледа всевиждащото око на злия Саурон… Така туризмът се превръща в доходоносен отрасъл за Нова Зеландия, която иначе е най-популярна с животновъдството си – овцете там са десет пъти повече от хората. „Страната на елфите и орките“ е омагьосваща, нали?

Снимки: Trey Ratcliff
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!