Неземната 5-цветна река Каньо Кристалес

Няма по-велик творец от природата – доказва го и най-уникалната река в света, считана от мнозина за истинско чудо: Каньо Кристалес. Тази водна приказка, която покорява с необичайна и пленителна хубост, тече в Колумбия и е известна като реката с петте цвята.

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Както вече сте се досетили, водите на Каньо Кристалес са обагрени в пет различни краски, които преливат една в друга и създават картина, сякаш излязла изпод перото на най-талантливия художник. Ако погледнете реката от птичи поглед, можете да видите жълто, червено, черно, зелено и синьо. Тези толкова различни и противоположни цветове се дължат на водораслите, които обитават водите й. А отблизо изглежда сякаш на дъното са постлани живописни килими, изтъкани от най-добрите майстори.

2

Ако искате да се насладите на реката в цялата й прелест, най-добре да я видите на живо през лятото – тогава жаркото слънце „изсушава” един от видовете водорасли, който придава на водата и дъното по-тъмно червен оттенък. Каньо Кристалес не е рекордно голяма – широчината й е около 20 метра, а дължината малко над 100 км. По нея може да се плува само с лодки, а интересното е, че водата е изключително чиста, почти дестилирана. Много красиви са и водопадите, които реката образува.

3

4

Местните хора използват още едно название за Каньо Кристалес – „реката, която отива в Рая“. И наистина има ли по-подходяща дестинация за подобно неземно творение?

5

7

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!