Недокоснатият рай: Ел Нидо

Красотата на Ел Нидо е почти сюрреалистична – безкрайни бели плажове, кристално чиста вода и съвършен подводен свят. Всичко това в комбинация буквално ти спира дъха! Ел Нидо е дестинация, която наистина би могла да се нарече рай.

14716921469_c8ca7b12b0_k


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Туристите разказват, че пътят до там е голямо изпитание. До Ел Нидо се стига с автобус. Но по-скоро, пътувайки на покрива му около 7-8 часа (ако не сте с организирана екскурзия, разбира се). И това приключение си струва, имайки предвид, че от пръв поглед Ел Нидо пленява с прелестната си природа.

Неповторими морски пейзажи, скрити водни пещери, тихи сини лагуни, кристално чисти води – всичко това създава истинско пиршество за очите и душата.

14903586895_614b7c3805_k

Красивото градче Ел Нидо, което се намира в северната част на Палаван, до 1980 година е било непознато място за туристите. От началото на 80-те години обаче безкрайните бели пясъчни ивици, стръмните варовикови скали, обгърнати в тюркоазено синя, кристално чиста вода се превръщат в притегателна сила за всеки откривател, а Ел Нидо си заслужава славата на едно от най-красивите природни богатства на Азия.

Не можете да усетите изцяло магията на Ел Нидо, без да опознаете и съседните острови – това е задължителното нещо, което трябва да направите, когато сте в Палаван! В Ел Нидо се предлагат 4 вида организирани турове, като всеки от тях включва запознаване с различни места. Наричат ги Tour A, B, C и D. Но ако сте компания от 4 или повече човека, спокойно бихте могли и сами да опознаете островите. Има около 50 плажа за проучване, което ви дава възможност да намерите този, който ще ви допадне най-много, и да избегнете тълпите от туристи и посетители.

14880537996_2a97e91ee3_k

Ел Нидо има точно толкова магнетичен свят под водата, колкото и извън водата. Над 100 вида корали и над 800 вида риби свободно плуват в тюркоазените води около архипелага.

14903528455_e705cd1b92_k

Инфо: justonewayticket
Снимки: Allan Ascaño
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!