На почивка в Пелопонес – ето кои места да посетите!

Със своето славно историческо минало, превъзходна кухня, мек климат и отлични плажове, Гърция привлича безброй туристи. Вижте част от най-добрите места, които да посетите, когато сте на полуостров Пелопонес.

10. Древен Коринт

Освен всичките невероятни забележителности в този древен град, в близкия Археологически музей ще намерите различни артефакти: мозайки, статуи, саркофази и инструменти.

Temple of Apollo in ancient Corinth, Greece

9. Кардамили

Този старинен крайморски град се отличава с варосани къщи, величествени кипариси и исторически сгради. В „Илиада” Омир пише за Кардамили и неговото хилядолетно минало.

kardamyli

8. Коринтски канал

Разделяйки Пелопонес от останалата част на континентална Гърция, този канал създава визуално зрелище със своите отвесни скални стени, потопени в бездна от синя вода. Можете да участвате в разходка с лодка или да скочите с бънджи за един по-различен поглед към канала.

corinth_canal

7. Древна Олимпия

Преди почти 3 000 години тук са се провели първите олимпийски игри. На това място можете да видите останки от храмовете, посветени на Зевс и Хера.

ancient_olympia

6. Монемвасия

Океанът заема централно място на този малък остров. Можете да се насладите на разнообразие от водни спортове: гмуркане, шнорхелинг, или каране на каяк.

Monemvasia, Greece

5. Навплион

Този исторически град разкрива прекрасна гледка към океана. Мястото предлага един чудесен поглед върху съвременния гръцки селски живот с неговите старинни градски площади, тротоарни кафенета и очарователни украсени домове от ковано желязо.

Nafplio , a seaport town in the Peloponnese in Greece

4. Плаж Симос

Симос често е определян от местните жители за най-добрия плаж в Пелопонес.

simos_beach

3. Микена

Тези завладяващи останки от 4 000 годишна цивилизация представляват прецизно оформени каменни структури в отлично запазено състояние.

mycenae

2. Мистра

Разположен в южната част на Пелопонес, в Мистра ще усетите магическия въздух и ще се насладите на прекрасна гледка към планинските върхове и тучни зелени долини.

mystras

1. Епидавър

Грандиозните руини на този огромен театър, създаден през 4-ти век пр. н. е. са почти непокътнати от времето. Близкият музей разполага с информация за строителството и историята на Епидавър.

epidaurus

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!