На почивка в Пелопонес – ето кои места да посетите!

Със своето славно историческо минало, превъзходна кухня, мек климат и отлични плажове, Гърция привлича безброй туристи. Вижте част от най-добрите места, които да посетите, когато сте на полуостров Пелопонес.

10. Древен Коринт

Освен всичките невероятни забележителности в този древен град, в близкия Археологически музей ще намерите различни артефакти: мозайки, статуи, саркофази и инструменти.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Temple of Apollo in ancient Corinth, Greece

9. Кардамили

Този старинен крайморски град се отличава с варосани къщи, величествени кипариси и исторически сгради. В „Илиада” Омир пише за Кардамили и неговото хилядолетно минало.

kardamyli

8. Коринтски канал

Разделяйки Пелопонес от останалата част на континентална Гърция, този канал създава визуално зрелище със своите отвесни скални стени, потопени в бездна от синя вода. Можете да участвате в разходка с лодка или да скочите с бънджи за един по-различен поглед към канала.

corinth_canal

7. Древна Олимпия

Преди почти 3 000 години тук са се провели първите олимпийски игри. На това място можете да видите останки от храмовете, посветени на Зевс и Хера.

ancient_olympia

6. Монемвасия

Океанът заема централно място на този малък остров. Можете да се насладите на разнообразие от водни спортове: гмуркане, шнорхелинг, или каране на каяк.

Monemvasia, Greece

5. Навплион

Този исторически град разкрива прекрасна гледка към океана. Мястото предлага един чудесен поглед върху съвременния гръцки селски живот с неговите старинни градски площади, тротоарни кафенета и очарователни украсени домове от ковано желязо.

Nafplio , a seaport town in the Peloponnese in Greece

4. Плаж Симос

Симос често е определян от местните жители за най-добрия плаж в Пелопонес.

simos_beach

3. Микена

Тези завладяващи останки от 4 000 годишна цивилизация представляват прецизно оформени каменни структури в отлично запазено състояние.

mycenae

2. Мистра

Разположен в южната част на Пелопонес, в Мистра ще усетите магическия въздух и ще се насладите на прекрасна гледка към планинските върхове и тучни зелени долини.

mystras

1. Епидавър

Грандиозните руини на този огромен театър, създаден през 4-ти век пр. н. е. са почти непокътнати от времето. Близкият музей разполага с информация за строителството и историята на Епидавър.

epidaurus

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!