Наръчник на пътешественика: Стокхолм

Стокхолм е културната, политическа и икономическа столица на Швеция, известна още и като  изискан град, в който има по нещо за всеки. Градът впечатлява със своето модерно изкуство, авангарден дизайн и забележителна архитектура. По калдаръмените улички на Стария град можете да откриете внушителни сгради, създадени още през 1700г.

Градският център е претъпкан с барове и ресторанти, няколко прекрасни парка и открити плувни басейни, които са атракция за всеки пътешественик.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Местните жители са изключително приятелски настроени и говорят безупречно английски, което допълнително улеснява комуникацията.

Стокхолм е една от най-вълнуващите, динамични и космополитни европейски столици и предлага на туристите богата гама от възможности и преживявания.

Най-доброто време да посетите Стокхолм:

Лятото и есента (от юни до октомври), обикновено са характерни със своите дълги, топли и слънчеви дни. През зимата температурите са значително ниски, а в най-северните места, може да се насладите на не повече от шест часа дневна светлина.

Транспорт:

Стокхолм е град, в който е изключително приятно да се разхождаш пеша.

И все пак, транспортната мрежа е отлично устроена – с метро или автобус можете да обиколите целия град. Препоръчваме ви да закупите седмична карта за градския транспорт, която ще ви излезе много по-евтино от стандартните билети.

Важно е да знаете, че в града има изненадващ брой фалшиви таксиметрови компании, които трябва да се избягват. Придържайте се към големите и реномирани компании, като Такси Стокхолм, Такси Курир и Такси 020.

Метеорологични условия:

Февруари е най-студеният месец със средна температура от -5 ° C. През юли, времето е най-топло, като температурите надвишават 22 ° C.

Какво трябва да знаете преди да посетите Стокхолм:

Юли е месецът, в който шведите вземат годишната си месечна почивка. Много ресторанти затварят, а хората се отправят към родните си места. Точно в този период столицата може да ви се стори невероятно спокойна или разочароващо тиха.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!