Наръчник на пътешественика: Венеция

Венеция е едно от малкото места, които могат да претендират с такава грандиозна природна обстановка и забележително архитектурно наследство.
Дори хората, многократно посещавали града, често се губят в лабиринтната мрежа от острови, мостове, пешеходни алеи и канали. Точно в това се крият красотата и очарованието на дестинацията: никога не знаеш къде ще се озовеш и колко бързо ще се влюбиш в града!

Изживейте този приказен град, следвайки нашето ръководство за пътуване във Венеция!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Най-доброто време да посетите Венеция:

Лятото е горещо и влажно, което допринася за разнасянето на неприятни миризми от каналите, така че най-добре избягвайте периода от края на юни до август.
Пролетта (от април до началото на юни) и есента (от септември до октомври) са идеалното време за почивка, тъй като температурите са приятни и има по-малко туристи.
Градът е силно пренаселен по време на карнавала, който продължава няколко седмици през февруари или март и същевременно съвпада с дъждовния сезон. Август е може би най-лошото време да посетите на Венеция, тъй като е много влажно и пълно с туристи.

Транспорт

Венеция има добре развита мрежа от воден транспорт: от vaporetti (водни автобуси), които пресичат Гранд Канал, обикалят около града и се отправят към островите, до traghetti (обществени гондоли), които редовно пресичат Гранд Канал. Единичните билети за водните автобуси струват $ 8.60, така че по-добре се ориентирайте към карта за пътуване, която струва около $ 23 за 24 часа. Водните таксита са много скъпи, като цените започват от около 60 долара за няколко минути. Пътуването с воден автобус от летището струва $ 15,50.

Метеорологични условия:

Януари е най-студеният месец, със средни температури от 3 ° C. Юли и август са най-горещите, със средна температура от 23 ° C, но поради влажността,времето се усеща много по-горещо.

Какво трябва да знаете преди да посетите Венеция:

Придвижването във Венеция може да ви се стори трудно, особено, ако сте с тежък багаж или сте с ограничена подвижност, така че планирайте внимателно маршрутите си.
Повечето музеи и галерии са затворени в понеделник, а много ресторанти и магазини се затварят през януари, когато броят на посетителите е най-нисък.

Три места, които задължително трябва да посетите:

1. Площадът Сан Марко

Площадът има богата история, която кара местните да вярват в суеверия, тъй като в миналото, между колоните Свети Марк и Свети Тодор са били извършвани екзекуции. Днес мястото е претъпкано с туристи и гълъби, чиито брой надминава този на хората.

2.Базиликата “Сан Марко”

Този шедьовър на византийската архитектура ще ви остави без думи. Позлатените мозайки, невероятните стенописи, впечатляващия олтар и неповторимата атмосфера на това място, ще се запечатат завинаги в съзнанието ви!

3. Мостът на въздишките

Това емблематично място не получава името си заради въздишките на влюбените, както първоначално всеки би си помислил. Името му идва от въздишките на осъдените до живот затворници, които въздишали, когато виждали Венеция и морето за последен път преди да бъдат отведени в килиите си.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!