Наръчник на пътешественика: Амстердам

Амстердам е един от най-запазените градове в Европа – центърът едва се е променил от времето на Рембранд. Колоритен, странен и очарователен, градът е заобиколен със сгради от 17-и век, канали и алеи, претъпкани със забързани велосипредисти.
Най-подходящото време да посетите холандската столица е периода между май и октомври, когато времето е слънчево и температурите са високи. Друг подходящ период за пътуване до Амстердам е сезонът на лалетата: Градът буквално разцъфтява през март!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Най-добро време да посетите Амстердам:

Юли и август са най-предпочитаните месеци за посещение на града. Ако искате да видите лалетата, планирайте почивка в средата на април или началото на май.
Цените на хотелите са по-ниски в периода октомври-март, с изключение на празниците около Нова година. Ако се чудите къде да посрещнете идната година повече от запомнящо се, Амстердам е мястото!

Транспорт:

Няма да ви бъде трудно да обиколите Амстердам, било то пеш или наемайки велосипед. И все пак, общественият транспорт (трамваи, метро и автобуси) също е отличен. Купете чип-карта от автоматична машина за продажба на билети или попитайте шофьора за туристически паспорт (има карти от един до седем дни, започващи от $ 8).

Метеорологични условия:

Август е най-горещият месец със средна температура от 18°C , а най-студеният е януари, със средна температура от 3°C .

Какво трябва да знаете преди да посетите Амстердам:

Някои атракции (като Музеят на Ван Гог и къщата на Ане Франк) са претъпкани, особено през лятото, така че резервирайте билет за посещение предварително.
Градът обикновено е безопасен, но се срещат джебчии, които са доста пъргави – бъдете внимателни докато се возите в трамвая или обикаляте пазарите.

Три места, които задължително трябва да посетите:

1. Амстердам Арена

Амстердам Арена е домът на Аякс, легендарният футболен отбор на града. Мястото е страхотно и е задължителна дестинация за любителите на спорта.

2.Къщата на Ане Франк

Посещението в къщата и тайното пристанище, където Ане Франк и семейството й се крили в продължение на две години по време на Холокоста, е неповторимо преживяване.

3.Музеят на лалето

Проследете историята и култивацията на лалето в този забележителен музей, който е една от основните атракции в холандската столица.

 

 

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!