Най-романтичните неща, които можете да направите във Венеция

Венеция е един от най-романтичните градове в Европа. Каналите с гондоли, храната, архитектурата и нежно блещукащите светлини са предпоставки за любов, романтични уикенди и естествено – сватби. Много звезди (и не само) избират именно този град, за да се венчаят, както наскоро направи Джордж Клуни. Ето и няколко съвета какво не трябва да пропускате да направите, докато сте във Венеция.

Гондола за двама


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Това е задължително за всеки посетител на Венеция, особено ако е там с любимия човек. Просто изберете една гондола и се насладете на гледката, а защо не и с чаша Prosecco. Един от най-популярните и живописни маршрути е от Bacino Orseolo – точно на север от площад Сан Марко, преминаващ през тесните улички, преди да стигне до Канале Гранде. Ще се почувствате сякаш сте част от романтичен филм, заснет във Венеция.

Разгледайте Дорсодуро (Dorsoduro)

В непосредствена близост до Канале Гранде в квартал Dorsoduro, каналите и улиците се стесняват и градът се превръща в селце. Посетете магазините в тихите алеи и направете романтичен подарък на любимия човек. Изборът е голям, като ви препоръчваме подаръци, носещи духа на Венеция като венециански маски и стъкло Мурано.

Отседнете в луксозния хотел Aman

3

Разкошният бутиков хотел (с 24 стаи) на Palazzo Papadopoli датира от 16-ти век и се намира на Канале Гранде. Хотелът предлага лукс и романтика в ресторантите си, спа центъра, терасата, която е прекрасна за наблюдение на поредния залез. В хотела има стая, известна като Alcova Tiepolo, в която таваните са изрисувани през 18 век от венецианския художник Giovanni Battista Tiepolo.

Последвай стъпките на Казанова

4

Въпреки, че Казанова не се квалифицира като романтичен герой, докато сте във Венеция, защо да не посетите мястото, за което се твърди, че е било неговото любимо свърталище? Пийнете вино в Do Spade bar, в близост до моста Риалто, където той се е срещал със своите любовници.

Късна разходка на Piazza San Marco

Разходете се късно вечерта, когато туристите и гълъбите ги няма. Насладете се на светлината на уличните лампи, уникалната със своите сенки и шарки архитектура, както и блестящата вода на лагуната.

Хапнете в Quadri

6

Пищна обстановка, класно обслужване и невероятен изглед към площада Сан Марко. Мястото е особено популярно за предложения за брак. Дали вие не сте следващите?

Interpreti Veneziani

7

Отидете на представление на музикантите от Interpreti Veneziani, които свирят барокови произведения, включително Вивалди. В повечето случаи концертите се изпълняват вечерта пред църквата Сан Видал (San Vidal).

Тайните градини на Венеция

Oltre il Gardino е малък хотел, който е бил собственост на Алма Малер. Той се намира до малък канал, в непосредствена близост до църквата Frari и е едно уютно, приличащо на дом кътче, което спечели награда Travellers’ Choice® 2014 за най-романтично място.

Насладете се на спокоен обяд в Il Ridotto

Този малък ресторант е с капацитет само 18 души и е най-доброто място за венециански обяд, недалеч от Сан Марко. Ресторантът сервира виното в цветни стъклени чаши от стъкло Мурано и е идеално място за вашия романтичен уикенд.

Изповядайте вечната любов в Sotoportego dei Preti

Венеция е може би най-романтичният от всички градове в Италия, така че там са длъжни да имат много любовни легенди, свързани с града. Sotoportego dei Preti е малък проход между 2 къщи, където сякаш магически е издълбано сърце точно над входната арка. Ако сте влюбени, докоснете арката едновременно и любовта ви ще остане завинаги с вас. Ако пък сте самотна душа, протегнете ръка, докоснете сърцето и до една година вече ще сте намерили половинката си.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!