Най-приключенският плаж в Испания – Плажът на Kатедралите

Плажът на Катедралите (Playa de Las Catedrales) е интересно място, което се намира на 10 км. западно от град Рибадео в провинция Луго, област Галисия. Във вашата 300-метрова разходка по него, ще видите тесни пещери и обширни морски пейзажи.

playa-1

playa-5

Можете да съзерцавате невероятните форми, изваяни в скалите, да плувате във водите на Кантабрия и да посетете съседните плажове, ако времето ви го позволява.

playa-3

Водите на испанския плаж са по-хладни от очакваното, но смелостта ви ще бъде възнаградена. Не се страхувайте да проучите и приливните басейни в устието на пещерите, тъй като те обикновено са до колене.

playa-4

Най-подходящото време да посетите Плажа на Катедралите е през август. За да избегнете тълпите, спокойно може да го направите рано сутринта или след 20:00 ч. – слънцето в Галисия залязва по-късно, отколкото където и да е в Европа.

playa-2

Е, ако решите да се насладите на това прекрасно райско кътче, не забравяйте да носите фотоапарат със себе си! 🙂

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!