Най-красивите статуи от сняг и лед, които сте виждали

Много, много далеч, в един китайски град, който се намира на границата със снежната тундра на Русия, се провежда уникален фестивал, съчетаващ зимата и изкуството по неподражаем начин. Това приказно място се казва Harbin International Ice and Sculpture Festival (Международен леден и снежен фестивал в Харбин) и на него са изложени най—красивите статуи от сняг и лед, които сте виждали.

Тези творби са толкова величествени и впечатляващи, че интересът към фестивала е напълно обясним – всяка година милиони туристи идват от близо и далеч, за да им се насладят на живо, преди да са се разтопили. В момента тече 31-то издание на Harbin International Ice and Sculpture Festival и то отново смайва с размаха на въображението и майсторството на авторите, създали снежните скулптури. За всички, които нямат възможност да пътуват чак до Китай или не обичат особено ниските температури (доста си е студено там – няма как иначе статуите да оцелеят), ето някои от най-красивите произведения на тазгодишния фестивал!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

harbin1

harbin2

harbin3

harbin4

harbin5

harbin6

harbin7

harbin8

CHINA-Heilongjiang-HAERBIN (Harbin): Haerbin Ice and Snow World Festival-All Buildings built of ice-Ice Train Station with Snack Shop and Arctic Fox Petting Zoo (!)

Източник: CountryLiving
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!