Най-готините нови туристически атракции, които трябва да посетите

Каквото и да сме видели по света, винаги има нови и нови атракции, които си заслужава да бъдат посетени. Не че един живот е достатъчен, за да обиколим и „старите“, но ако сте от хората, които обичат да бъдат сред първите, видели нещо актуално, то този списък ще ви даде добри насоки накъде да се запътите!

Айфеловата кула и Тауър Бридж

eiffel-torony-9


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Разбира се, Айфеловата кула далеч не е нова туристическа атракция – но пък ъпдейтът, който й направиха миналата година, си заслужава абсолютно да я посетите пак, дори да сте били вече там. Става дума за стъкления под, който ви позволява, когато сте на кулата, да се любувате не само на невероятната гледка около нея, но и под нея. Супер готино, нали? Абсолютно същото важи и за Тауър Бридж в Лондон – той също се сдоби с нова пешеходна пътека със стъклен под на 42 метра над Темза.

tower

 

Канадският музей на правата на хората

Canadian_Museum_for_Human_Rights

Шапки долу пред канадците, които вече си имат цял музей, посветен изключително и само на правата на хората. Сградата, която се простира на 25 000 кв м, прави впечатление и с дизайна си – изградена от стъкло и с висок блестящ шпиц в средата. В музея има редица провокиращи сериозен размисъл изложби, посветени например на Холокоста, етническото прочистване в Босна, Нелсън Мандела и т.н.

Покритият пазар Markthal в Ротердам, Холандия

concept-image-2-large

На пръв поглед тази сграда е доста странна – гигантска арка във формата на подкова, в която са разположени 228 апартамента, а под тях ще откриете един от най-готините покрити пазари в света, официално открит през октомври 2014-та. Височината до покрива му е 40 метра и в него има 100 сергии с различни продукти, както и десетки ресторанти и магазини. Най-голямо впечатление прави огромният разноцветен стенопис с плодове, зеленчуци и други хранителни продукти.

Shanghai Tower

ShanghaiRising-1024x768

Бурж Халифа все още си е най-високата сграда в света (засега), но в Китай издигат новия претендент за второто място – кулата Shanghai Tower с над 600 метра височина, разположена във финансовия център Pudong. Тя има 125 етажа, а „усуканият“ й дизайн е дело на американската архитектурна фирма Gensler. Планира се в нея да има офиси, зали за събития, луксозни магазини, както и платформа за наблюдение, достъпна след експресно 1-минутно изкачване с асансьор.

Museu do Amanhã, Дио де Жанейро

museu_amanha

Сериозните инвестиции в инфраструктура и нови обекти в Рио де Жанейро продължават и след края на Световното по футбол – както знаете, там ще се проведат и Олимпийските игри след година. През 2015-та посетителите ще могат да се насладят на една необичайна сграда във формата на риба, разположена край водата. Museu do Amanhã (Музеят на утрешния ден) ще предлага изложби, които показват как изборите и действията на хората днес влияят на бъдещето ни.

Националната библиотека на Латвия

national-library-1

Ако се движите по улица Krasta Iela в Рига, ще ви се стори, че тя разделя историята на две – отдясно ще видите красивия и добре запазен стар град, а отляво, през река Даугава, ще забележите една супер футуристична сграда. Стъклената структура всъщност е новият дом на Националната библиотека на Латвия, открит официално през август 2014-та. Неслучайно сградата е известна като „Замъкът на светлината“ – заслужава си названието и в пряк, и в преносен смисъл, нали?

Въртящият се лифт Titlis Rotair в Швейцария

cable-cars-titlis-rotair-2-super-169

Всички, които са рискували да загубят телефона или фотоапарата си, опитвайки се да направят възможно най-добрата снимка, докато се возят на лифт, ще се зарадват на новината че в Енгелберг, Швейцария откриха нов въртящ се лифт. Той е първият по рода си за скиори в света. Въртящите се кабинки се издигат до над 3000 метра надморска височина, а пътуването продължава 5 минути и предлага 360-градусова гледка към заснежените върхове и долини.

Източник: Travel+Leisure
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!