Морските цигани от племето "Баджо" - народът, на който му прилоша, когато е на суша

Затвори очи и си представи за един съвсем различен народ от нашия. За хора, които не могат и не харесват да живеят на сушата, а предпочитат водата. Странят от всички модернизирани и съвременни общности и най-голямата им удоволствие е да ловят риба.

В действителност такъв народ съществува. Името му е Баджо, но нямат нищо общо с легендарния италиански футболист от 90-те години. Морските цигани, както са известни още, населяват водите в близост до Малайзия, Индонезия и Филипините.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Не е изненадващо, че не могат да пишат и четат, но това не е фатално, когато говорим за хора, които предпочитат да се гмуркат в океанските води. Перфектни са в това отношение и могат да слизат на дълбочина от 20 метра без каквато и да е екипировка, задържайки дъха си за период от 5-6 минути.

“Морето е нашата майка ни, но тя не е толкова щедра, както беше някога, така че трябва да се влагаме повече. Всяка година ние трябва да отидем по-далеч, да се гмурнем по-дълбоко, да стоим по-дълго. Някои не се връщат”, казва един от тях.

sea_gypsies_of_borneo_01
sea_gypsies_of_borneo_03
sea_gypsies_of_borneo_04
sea_gypsies_of_borneo_05
sea_gypsies_of_borneo_07
sea_gypsies_of_borneo_09
sea_gypsies_of_borneo_10
sea_gypsies_of_borneo_11
sea_gypsies_of_borneo_13
sea_gypsies_of_borneo_15
sea_gypsies_of_borneo_17
sea_gypsies_of_borneo_18
sea_gypsies_of_borneo_20
sea_gypsies_of_borneo_21
sea_gypsies_of_borneo_25

За Владимир