Морето на София

София си има всичко – дори и море! Унгарците не биха ми се присмели, ако кажа същото за техния Балатон. А ние защо се смеем за езерото Панчарево? Може би защото около него няма хотели и плажове? Ще има – строят се. На мястото на разрушените вече гребни съоръжения рано или късно ще процъфти бизнес. А дотогава: разхождайте се, гледайте водата или правете плаж на малкото подходящи за това места.

pancharevo 008


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Искам да ви предупредя, че това точно езеро е взело много жертви и никой разумен човек не би тръгнал да го преплува. Дори и в близост до брега има подводни течения, които носят високопланинска и много студена вода, затова не скачайте, не се къпете, дори не джапайте, ако не искате неприятности.

Все пак, ако толкова държите да се потопите в езерна вода, отидете на обособения за тази цел малък плаж, който се намира откъм шосето за Самоков, след ресторант „Лебеда“. При отклонението за Бадемовата Къща, която е вдясно, завийте наляво, към рибарника – там е и плажчето.

Прекрасен басейн с минерална вода пък има още преди да стигнете отбивката за Панчарево – при ресторант „Чушките“. Има паркинг горе, на шосето, както и долу пред плажа, който се казва „Корали“. Входът за възрастни е 8 лева, срещу още 3 лева си запазвате шезлонг, но има и трева, на която може да си постелете хавлията. Водата е лечебна за неврологични и ставни заболявания, температурата й е 37 градуса. Тъй като от езерото и от планините Витоша и Лозенска почти винаги подухва ветрец, на „Корали“ ви е топло във водата и прохладно извън нея. За децата това е истински рай, защото никой не ги кара да излизат от басейна. Има и пързалка, и мокър бар, от който може да си вземете питие, докато сте във водата. На сухия бар пък предлагат сандвичи и напитки, така че спокойно може да изкарате цял ден там.

Маршрутите за туризъм ще ви представя в отделна статия.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!