Мислили ли сте си за почивка в Колумбия това лято?

Ако ви се иска да посетите нетуристическа дестинация с великолепни плажове, зелени гори, живописни колониални градове и страхотно време почти през цялата година, предлагаме ви тази южноамериканска страна и разбира се, маршрут, който да следвате.
Няма време за губене – Колумбия ви очаква! 🙂

Богота (1 нощувка)

Столицата и най-голям град на Колумбия може да предложи на туристите изискани ресторанти и хубави музеи. Историческият център на града се слави с впечатляващо улично изкуство.

Colorful Facades

Вила де Лейва (2 нощувки)

Ако искате да видите старата Колумбия, трябва да посетите този запазен колониален град и да се любувате на красивата архитектура, разхождайки се по калдъръмените улички.

Villa_de_Leyva

Богота (1 нощувка)

След посещението на Вила де Лейва се насочете обратно към Богота за още една вечер. Направете си екскурзия до планината Монсерат и се насладете на панорамната гледка от върха й.

Bogota_2

Саленто (2 нощувки)

Колумбия е известна с вкусното си кафе, така че пътешествието ви не би било пълноценно без посещение на „Zona Cafetera” – мястото, където се отглежда кафето. Един от най-добрите градове, в който можете да проучите този регион, е живописният Саленто. Той предлага също конна езда, планинско колоездене и планински туризъм.

Salento

Меделин (2 нощувки)

Меделин е вторият по големина град в Колумбия и е известен най-вече като дома на скандалния наркобарон Пабло Ескобар през 1980 и 1990 г. Днес това е един вълнуващ град, който предлага редица приключения.

Plaza Botero, Medelln, Colombia

Картахена (2 нощувки)

Това е най-посещаваният град в Колумбия и представлява интересна комбинация от старо и ново. Градът е разположен на северното крайбрежие на Колумбия и е изправен пред зашеметяващото Карибско море.

Cartagena

Санта Марта (3 нощувки)

Санта Марта е най-старият оцелял град в Колумбия. Намира се сред красивия залив Санта Марта в Карибско море, а също и в подножието на величествената планина Сиера Невада.

Santa_Marta

Таганга (еднодневна екскурзия от Санта Марта)

Това малко рибарско селище е популярно с водните спортове, които можете да практикувате там, както и с евтините места за отсядане и оживеният нощен живот.

Taganga

Национален парк „Тайрона” (1 нощувка)

Това място е считано за една от перлите в короната на Колумбия и представлява страхотно съчетание от зелени гори и прекрасни плажове. Тук заниманията на открито са много, като например къмпинг, планински туризъм и сърфинг.

Tayrona

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!