Милано - La Dolce Vita

Един удивителен град, който винаги съм искала да посетя!….. Милано винаги е бил една от мечтите ми и не можете да си представите колко невероятно щастлива бях, когато най-после успях да я сбъдна, да отида и да видя този невероятен град, който за мен е един от най-красивите не само в Италия, но и по целия свят! Уговорихме се с мои приятелки, най-после успяхме да си вземем почивни дни по едно и също време и за една седмица да се потопим в атмосферата на Милано, да го разгледаме и не на последно място – да се отдадем на малко шопинг, защото е всеизвестно, че Милано е модната столица на Италия! Направи ми впечатление, че наред с лъскавите бутици на световноизвестните марки има и много магазини, в които нещата са на супер достъпни цени, дори доста по-евтини, отколкото в България. Разбира се, не говорим за супер фешън брандове, но за достатъчно известни и качествени производители, които предлагат стоките си наистина на много добри цени. Накупихме си няколко чанти, очила, дрешки… Без да затъваме в дългове за години напред! 😀

Разбира се, не пропуснахме и да разгледаме Милано, да се разходим по уличките, които те пренасят назад във времето, да разгледаме най-известните забележителности, да се насладим на невероятните архитектурни произведения, които срещаш буквално на всяка крачка. Особено голямо впечатление ми направи, естествено, Катедралата! Няма да изненадам никого сигурно, особено тези, които вече са били в Милано, като кажа, че за мен това е една от най-впечатляващите и великолепни сгради в света изобщо. Тази бяла прелест просто не може да те остави безразличен, независимо дали ще я разглеждаш през деня или вечер, когато осветена изглежда наистина магично.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1-SDC10735

Направиха ми впечатление и хората в Милано. Много от жените и мъжете, с които се разминавахме по улиците, изглеждаха като извадени от модно списание – не толкова заради перфектни фигури или лица, а по-скоро заради невероятния стил, с който бяха облечени. Естествено, има и други „образи“ – например тъмнокожите на централния площад, които всячески се опитват да ти продадат нещо, я някоя гривна, а някое сувенирче… Но няма как, на място, което привлича хиляди туристи е нормално да има и такива, които да си изкарват прехраната от тях.

Като стана дума за прехрана, трябва да спомена и храната – по принцип обожавам италианската кухня, а на място тя е много, много по-вкусна. Симпатичните заведения с масички и навън просто те подканват да седнеш и да хапнеш пица, паста или прочутия италиански сладолед, да пийнеш еспресо или чаша вино и да си кажеш: Ето, това е живот! Наистина си е La Dolce Vita! 🙂

1-SDC10703

1-SDC10730

1-SDC10733

1-SDC10738

1-SDC10734

1-SDC10753

За Яна