Малта - за всеки по нещо, между Европа и Африка

Всеки, който е посещавал Малта, на тръгване е оставял част от сърцето си там. Една от причините островната държава да е толкова обаятелна е чисто историческото богатство, с което тя разполага. В центъра на Средиземно море, съставена от три населени и четири необитаеми острова, Малта си остава един от най-предпочитаните острови за катерачи, водолази, фенове на скоковете с парашути и на разходките с яхти.

Malta


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Любителите и професионалните водолази ценят изключително много остров Гозо. Поради невероятната подводна видимост могат да се наблюдават хилядите видове риби, които обитават топлите води наоколо, и многобройните плавателни съдове, потънали на дъното на морето преди столетия. Там се намира

едно от най-интересните за гмуркане места по Средиземноморието – Синята дупка

Разходката по малтийските улички ще задоволи жаждата ви за култура. Това важи особено за столицата Ла Валета, която е най-голямата съкровищница за архитектурни забележителности на острова. Първото, което прави впечатление, е, че повечето сгради са в жълтеникаво-бежови нюанси. Скалите по островите са в същите цветове и това прави малтийските улици да изглеждат още по-слънчеви и приветливи.

В Малта ще разберете какво означава средиземноморски начин на живот

Малтийците обикновено обядват обилно с плодове, зеленчуци и морски дарове, а следобед се отдават на дълга почивка от работата с идеята да избегнат най-горещата част от деня.


От архитектурна и културна гледна точка едва ли има какво повече да се желае – могат да се видят различни манастири, катедрали и редица

улични артисти, които умеят да влизат под кожата на туристите

с уникалните си изпълнения и талант. Ако всичко вече споменато не успя да ви убеди напълно да посетите островната държава, то това би направил Попай Моряка от едноименния филм на Уолт Дисни. Именно в залива Анкър се развиват събитията по заснемането на филма.

Какво още чакате?… Купете си билет и се потопете в магията на Средиземноморието!

 

За Александър
Чрез пътуването открих възможността да пречиствам периодично душата и съзнанието си. Това е единственият толкова лесен и приятен начин да си постоянно в хармония със себе си и природата около теб самия.