Малдивите – последното останало райско кътче на земята

Ако търсите „последното останало райско кътче на земята”, то тогава Малдивите са именно за вас. Палми, бели плажни ивици с фин пясък, тюркоазени води, спокойствие и красота – това са Малдивските острови.

Намират се в Индийския океан, на югозапад от Индия. Малдивският архипелаг се състои от 6 атола, обединяващи 1190 коралови острова, които се простират на територия от 90 000 квадратни километра – това прави Малдивите една от най-разкъсаните и разпръснати на голяма територия държави в света. Интересно е, че само 203 от тези острови са обитаеми, а останалите са обкръжени от коралови рифове. Друг любопитен факт е, че Малдивите са най-ниската държава в света – най-високата точка на територията ѝ достига едва 2,3 метра. Столицата Мале е разположена на най-големия атол Каафу, а официалният език е дхивехи.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

снимки:twistedsifter

Благодарение на богатата си подводна флора и фауна Малдивите са перфектно място за гмуркачи, а заради природните си дадености – перфектно място за всички, които мечтаят за слънчева морска ваканция. Температурата на въздуха варира между 24° C и 33° C през цялата година, а водата е приятно топла: 27-28 градуса.

Малдивите не са евтина дестинация, затова е добре да проучите кой курорт е най-подходящ за джоба ви. В по-голямата част на Малдивите можете да намерите единствено ресорти, като изключение прави столицата Мале, където има и хотели.

снимки:twistedsifter

Ето някои от задължителните неща, които трябва да направите на Малдивите:

  • Разгледайте Мале.
  • Гмурнете се в Banana Reef – това е защитена зона, която е позната с красотата си, коралите, подводните пещери и разнообразния морски живот.

 

  • Хапнете в местно ресторантче – храната е вкусна и свежа, а гледката винаги си заслужава.
  • Whale Submarine – тази услуга е подходяща за малки деца и хора, които не могат да се гмуркат, а искат да се насладят на природните красоти. За по-опитните препоръчваме гмуркане при останките на кораба Maldive Victory или при Mushimasmingali Thila, където могат да се видят множество сиви рифови акули.

 

  • Риболов – разбира се, не е нужно да си носите такъмите, хотелите организират риболовни екскурзии и ви снабдяват с оборудване.
  • Посетете Bathala Island – малък, красив и много интимен остров, който можете да обиколите за 10 минути пеша.

bathala-island-resort

  • Отделете си един ден за SPA – мястото предразполага към релакс и процедури. Задължително ги опитайте.
  • Водни спортове – разнообразието от водни спортове ви гарантира забавни моменти, които да си припомняте, докато лежите на плажа на някоя тюркоазена лагуна.
  • Опитайте hedhikaa – любителите на риба ще изпаднат в екстаз като видят така популярното рибно меню.
  • Посетете Националния музей в Мале.

maldivi_patesh

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!