Магията на остров Крит

Добре дошли в Крит!

Този остров е вълшебен гоблен от прекрасни плажове, древни съкровища, завладяващи пейзажи, оживени градове и китни селца, където местните хора споделят своите традиции, чудесна кухня и щедър дух.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

 

Очарователна природа

Има нещо недвусмислено художествено в начина, по който се разкрива критският пейзаж – от слънчевите залези над плажовете на север, до скалистите каньони и заливи с издълбани надвиснали скали и южното крайбрежие, покрито с планини.

Между тях, в долините са сгушени селища, а хълмовете със заоблени била са плавна увертюра към планинските върхове, често покрити със сняг.

Направете си разходка през най-дългия пролом в Европа, отидете до пещерата, където се е родил Зевс или обиколете овощните градини на платото Ласит. Оставете си време да плавате с лодка или каяк, и се потопете с шнорхел в кристалните води.

Богата история

Островът е родното място на първото развито общество на европейска земя – Минойците, които са управлявали преди около 4000 години. Доказателства за това ще намерите навсякъде, включително в известния Дворец Кносос.

 

На кръстопътя на три континента, Крит е бил завладяван последователно от различни нашественици. Историята помни Хания и Ретимно – в лабиринти, създадени от венецианците, са разположени могъщи крепости. Великолепно възстановени възрожденски къщи разкриват гледка от джамии и турски бани. Византийското влияние стои във великолепни фрески, църкви и манастири.

 

Кухня

Ако сте почитател на добрата кухня, то ще бъдете на седмото небе в Крит, където храната собствено производство не е тенденция, а начин на живот.

Селските таверни често сами си произвеждат месо, сирене, зехтин, ракия и вино и си набавят морски дарове.

 

Следвайки гурме традицията, ще се насладите на разнообразие от билки и зеленина, събрани от всеки хълм, сирене, приготвено по свежи уникални рецепти, предавани от поколения в домакинството, и мед, ароматизиран от планински билки.

 

Критската диета е сред най-здравословните в света. Добавете към своето ястие отлично местно вино и се радвайте на живота!

Култура

Хората на Крит съхраняват своята уникална култура и обичаи, а традициите, които са почитани назад във времето, остават динамична част от душата на острова. Потърсете музикантите, които свободно разпространяват своето изкуство на местните инструменти лира и бузуки, или сватбени традиции, представящи местни обичаи и типични за региона танци.

Срещнете се с фолклорните клюки в кафенетата, и станете свидетели на подготовката за Великденските празници. Разнообразието от фестивали на острова е голямо, затова и посещението на Крит е толкова специално. Веднъж вдъхнете ли автентичната атмосфера на остров Крит, ще се влюбите в това място!

За Ана