Любимите места за ваканция на най-богатите хора в света

Най-богатите хора в света имат свои любими местенца за ваканция – в повечето случаи става дума за отдалечени идилични дестинации, които е почти невъзможно да посетиш, ако не си в клуба на милиардерите. Това обаче не означава, че не можем поне да надникнем там, нали? Ето кои са местата, където се срещат най-много отдъхващи заможни хора на квадратен метър! 🙂

Островът на Ричард Брансън

neckerisland1

Остров Некер (Necker Island), който се намира на Британските Вирджински острови, е собственост на световноизвестния ексцентричен собственик на Virgin Ричард Брансън. С площ от 74 акра, островът е предпочитано място от богатите за сватби и частни тържества в тесен кръг (на Некер могат да отседнат най-много 28 гости) или просто за приятна ваканция в луксозна обстановка.

necker-island2

Остров Лаукала

laucala-island-deep-flight-1

Остров Лаукала е бивша собственост на Малкълм Форбс – издателят на списание Forbes, известен с любовта си към екстравагантните харчове, когато става дума за пътешествия. След смъртта му островът е закупен от шефа на Red Bull Дитрих Матешиц. Лаукала обикновено е резервиран поне за година напред, като престоят в луксозните вили струва между 7 и 36 хиляди долара на нощ.

Laucala-Island-Fiji-passion4luxury-2

Coco Prive Kuda Hithi на Малдивите

Coco-Prive-Kuda-Hithi-Island-e1407252017975

Нощувката на частния остров на Малдивите струва 27 хиляди долара и за тази цена ще получите почти всяка глезотия, за която се сетите, и колкото спокойствие и уединение си пожелаете: във вилите има място само за 12 човека общо, а достъпът е единствено със самолет или хеликоптер.

Coco-Prive-Kuda-Hithi-Island-09

Яхтата Нирвана

pic7

Богаташите, които предпочитат да прекарат ваканцията си в открито море, имат на разположение супер яхтата Нирвана. В момента тя е обявена за продажба на цена от 267 милиона долара, но може да бъде и наета – общо местата в нея са 39, като 27 от тях са за екипажа. На борда има всякакви екстри, включително 3D кино салон, фитнес, спа и, разбира се, площадка за хеликоптери.

nirvana-superyacht-yacht-garage

Cottar’s 1920s Camp и Cottar’s Homestead в Кения

Cottars-1920s-Camp-Bed-2

След уединена ваканция на частен остров, най-любимото ваканционно занимание на милиардерите е сафарито, а мястото, което повечето от тях предпочитат, е Cottar’s 1920s Camp и Cottar’s Homestead в Кения. Лагерът се състои от 6 луксозни палатки за групи до 12 човека и е разположен близо до пътя на най-голямата миграция на диви животни. Имението пък се намира до Националния резерват Масай Мара и сред екстрите му са услугите на бодигардове и лични масажисти.

cottarscamp

Островът на Дейвид Копърфийлд

Musha-Cay

Musha Cay е един от 11-те острова, собственост на световноизвестния илюзионист Дейвид Копърфийлд. Както повечето частни острови, той разполага с малко на брой вили и персонал, чийто брой надвишава този на гостите (те могат да са най-много 24). Островът предлага някои уникални атракции като кино на открито и търсене на съкровище – като накрая наистина откривате такова, както и трябва да е, тъй като авантюристичното удоволствие струва 20 000 долара.

0x600
Източник: TheRichest
За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!