Лейк Дистрикт – романтичното английско кътче земя

Националният парк Лейк Дистрикт е езерна местност с дължина от 48 км, сгушена сред красиви планини. Разположен на около 5 часа път от Лондон с кола, в Северозападна Англия, в съседство на окръг Йоркшир, резерватът е предпочитана дестинация за милиони туристи от Острова.

cloud-71646_1280


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Не случайно това е най-посещаваният парк в Обединеното кралство. Ежегодно около 16 милиона туристи се наслаждават на спиращите дъха планини, обагрени в различни цветове през различните сезони от годината. Това е най-големият парк сред тринайсетте национални резервата в Англия и Уелс и втори по големина в цялото Обединено кралство. Известно е с езерата и водопадите си, които заедно с планината наоколо сътворяват впечатляваща гледка.

innominate-tarn-692963_1280

Голяма част от посетители идват, за да усетят атмосферата и на родното място на Уилям Уърдсуър – един от най-известните поети романтици, вдъхновил творбите си именно от местността Лейк Дистрикт.

lake-district-493129_1280

В парка са създадени и местенца за отдих и забавления. За удобство на посетителите са построени заслони със скари за барбекю. Ако времето е слънчево, спокойно можете да се възползвате и да си направите пикник на открито. Мястото е подходящо както да се отдадете на четене на любимата поезия, така и да прекарате времето с най-любимите си хора в атмосферата на внушителната природа.

lake-district-650501_1280

Няма подходящо време за посещение на националния резерват. Ако искате да се слеете с тълпите и обичате да сте сред множеството – лятото е вашето време. Ако обаче търсите уединение и искате да сте почти сами с природата – пролетта и есента ви предоставят тази възможност.

trees-476427_1280

Богатата история, скритите водопади, сините езера и внушителните планини са достъпни през всеки сезон. Когато и да решите да дойдете обаче, имайте предвид, че това все пак е Англия и времето често е променливо. Задължителното условие за приятната разходка сред красотите на Лейк Дистрикт е да сте подходящо облечени, въоръжени с чадър и подготвени за промените на времето.

landscape-216654_1280
Заглавна снимка: Alex White
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!