Лед фенери и ловни ножове – от хоби към печеливш бизнес

Днес си говорим с Ясен Филипов, собственик на Sorbe.bg – онлайн магазин за обзавеждане на дома, двора и градина. Любопитен факт е, че в допълнение на основната си дейност с продажбата на мебели и обзавеждане, в онлайн магазина си той е включил и две групи продукти, които са по-специфични – качествени лед фенери и ловни ножове, които са негова страст от много години.
 

Знаем, че фенерите и ловните ножове са Ваше хоби от много години, как успяхте да го превърнете и в бизнес?

 

В началото започна като хоби, в последствие стана и бизнес за мен. Темата е комплексна, защото обхваща едновременно електричество, физика и практическа употреба. Индустрията се развива с много бързи темпове (подобно на мобилните телефони) и тази динамика ме влече особено. Основен двигател в сферата са производителите на ЛЕД диоди – при излизането на всеки нов диод, производителите на фенери проектират или адаптират подходящ продукт за него.

 

Sorbe.bg предлага в България едни от най-качествените професионални фенери – серията Dulоtеc Convоу. Сподели ни повече за тях, какви са техните предимства пред други продукти на пазара?

 

Аз работя заедно с Convoy – китайска фабрика за фенери, която залага на практични решения, за да постигне надеждност и достъпни цени. Тази философия ми допадна, защото фенерите, които предлагам не “изстискват” задължително максикума от диода, а ги проектираме така, че да доставят максимална практическа стойност на потребителите. 

 

Друго характерно за нашите фенери е желязната гаранция – евентуален проблем го разрешаваме в срокове под една седмица, като при елементарни ремонти като счупено стъкло, мога да изпратя и част за буквално няколко часа, решавайки проблема. 

Цялото интервю може да прочетете в  entrepreneur.bg  

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.