Късметлия ще спи в стая, спусната в парижкия аквариум с акули

Представи си стоя, която е спусната на 10 м. дълбочина в аквариум. Сега си представи, че във водата има десетки акули, а всичко това се намира в Париж. Е, истина е. Първите, които ще имат тази възможност, ще бъдат определени след теглене на награди, организирани от местна туристическа агенция.

Но какво да кажем за стаята? Само прозрачна стена дели цилиндричното помещение и хората в нея от акулите, които плуват в 3 милиона литра вода. Издръжливостта на структурата, която е потопена на 10 метра от повърхността, е тествана във водите на Средиземно море.  Подводното приключение има за цел и да обогати познанията на посетителите за акулите.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

„Това е чудесна възможност да покажа на гостите, че можеш да плуваш в компанията на тези същества, без да ти се случи нищо лошо. Важно е хората да разберат, че трябва да се работи по опазването на вида им, защото той е изключително важен за екосистемата“, казва гмуркачът Фред Бюил, който ще бъде подводният домакин на победителите в състезанието.

За Владимир