Кралската столица Мадрид: музеите, катедралите и Дворецът

Мадрид е величествен град. Град на благородници и рицари, град от приказките, истинско кралство с истински крал, който си има собствен дворец и придворни. В този град всичко е на точното си мястото, подредено, чисто и бяло.

Внушителната архитектура на сградите в бароков стил и огромните готически катедрали напомнят за онази висша сила над нас, която отнема отговорността от плещите на обикновения човек, кара го да неглижира всички дребни страсти, извисява духа и доближава човешкото до божественото. Може би заради това в Мадрид цари един особен дух на аристократизъм и блажено спокойствие.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Градът се задъхва от непрестанното движение на хора, мотопеди и автомобили, но има една вълшебна думичка, която спира този забързан ритъм за миг и ни потапя в безвремие: „маняна“ казват испанците с усмивка и с жест. „Работата може да почака за утре.“


На булевард Пасео дел Прадо, един от главните булеварди в Мадрид, се намират 3 световноизвестни музея. Така нареченият Арт триъгълник не бива да се пропуска. Музеите са само на няколко стотин метра един от друг, така че можете да ги посетите в рамките на един ден.

Museo del Prado съхранява едни от най-важните картини в света, а също и уникално разнообразие от испанско и европейски изкуство. Трябват ви няколко часа да обиколите етажите с множество помещения и лабиринти, но си заслужава.

Музей Рейна София е другият музей в триъгълника. Той предлага на своите посетители интересни експонати от съвременното и модерно изкуство на малко познати автори, а също и арт инсталации, които трудно се вписват в представите ни за конвенционално изкуство.

Последно, но не на последно място е музей Тисен. Той допълва другите два музея от „златния триъгълник на изкуството“. В него ще се насладите на произведенията на холандски, английски, германски и други художници. Цялата експозиция включва около 1 600 картини.

Очаквайте продължение!

За Николай
Изкушени от вечния порив да търсим и намираме, ние се отправяме на далечно пътешествие към непознати земи, покоряваме непристъпни върхове, хвърляме се в студените, дълбоки води на неизвестното, стъпваме с боси крака по пясъка на девствени плажове, за да изследваме нови и нови светове. Човешкият стремеж към познание ни отвежда на различни места, попиваме от културата на чужди народи, за да разберем по-добре другите и себе си. Така се носим по вълните на живота и пътувайки към своя свят, откриваме истински стойностните неща, заради които си заслужава да се впускаме в нови приключения, които вдигат адреналина, отварят сетивата и пронизват сърцата ни всеки ден, всеки божи ден до края на дните ни. Още от мен четете тук: nikolaynanchev.blogspot.com