Кой от плажовете на Калифорния да си изберем това лято?

Ех, Калифорния. Почти е невъзможно да се каже кой е най-добрият плаж в третия по големина щат на Америка. И все пак, ще споделим с вас 5 от тях и ще оставим решението във вашите ръце. Със сигурност ще има за всекиго по нещо, независимо от това дали сте плувци или сърфисти, любители на птиците или шопинг маниаци! Ако питате нас – ние искаме да посетим всеки-един-от-тези-плажове!:)

El Matador State Beach, Малибу

Скалите на един от най-красивите плажове на Малибу, El Matador State Beach, предлагат невероятна гледка към океана. До плажа може да се стигне само чрез стръмна пътека, спускаща се към брега.

Величествените скали и скални конструкции, както и скритите морски пещери, ще ви накарат да се почувствате като в сцена от Игра на тронове (Game of Thrones). Тук ще станете свидетели на един от най-хипнотизиращите залези в света.

el matador

Коронадо (Coronado Beach), Сан Диего

Коронадо Бийч е един от най-красивите плажове в Сан Диего. Брегът е гладък, а водите са идеални за плуване и сърфинг. Мястото е известно със своята зашеметяваща викторианска архитектура.

coronado beach

Santa Cruz Beach & Boardwalk, Санта Крус

Само на час и половина път с кола от Сан Франциско, можете да се насладите на слънчевите лъчи по крайбрежната алея Санта Крус, превърнала се в един от най-известните морски увеселителни паркове в Калифорния.

santa cruz

Пасифика (Pacific Beach), Сан Диего

Този плаж е отличен избор, ако искате да сърфирате, да ядете Буритос, или… да се влюбите. Времето там винаги е толкова хубаво, че дори изглежда съмнително.

pacific beach

Бейкър (Baker Beach), Сан Франциско

Направете си разходка по плажа Бейкър по време на залез, когато златистата светлина се съчетава страхотно с невероятната гледка към моста Голдън Гейт (Golden Gate Bridge).

baker beach

Източник: travelandleisure.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!