Карибският диамант Сейнт Винсент и Гренадини

Наричат я благословената земя, защото гръмотевичните бури и урагани всеки път заобикалят островната държава – като че по Божия повеля се укротяват точно край бреговете на карибските острови. Затова тук можете да видите запазени стари църкви, сгради, многовековни дървета. Ще останете очаровани от дружелюбните местни жители, отличната кухня и спиращите дъха пейзажи, накъдето и да погледнете.

svg-0


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

svg-1

Сейнт Винсент и Гренадини е многоостровна държава в Централна Америка, част от архипелага Малки Антили. Определят я като страна на контрастите: планински релеф, буйни водопади и смайващи водоскоци, гъсти тропически гори и действащи вулкани, а от другата страна – безкрайната синева на Карибско море, което крие неповторими прелести.

Островната държава е сравнително малко известна и встрани от наплива на любопитни туристи. Екзотиката на това място засега остава непокътната и представлява отлична възможност да се скриете от забързаното ежедневие и буквално да „потънете“ за няколко дни в пълна изолация от реалността.

svg-2

32 са общо островите от веригата на Гренадините. Наречени „перлите на Карибите“, те ще ви изненадат приятно. Не е случаен и фактът, че касовият филм „Карибски пирати“ е сниман точно тук. След огромния му успех местните разработват „пиратството“ като атракция и днес можете да станете част от това приключение, дори само за ден, качвайки се на някоя пиратска лодка, кораб или шхуна и победоносно завземайки съседния остров. Необичайна атракция – и неповторима.

Дори да не пиратствате, можете да се отдадете на спокойствието, което ви очаква на белите плажове или да се порадвате на подводните красоти, гмуркайки се из рифовете на Карибско море.

svg-6

svg-13

Независимо от общата история, климат, традиции, култура и белези, всеки от 32-та острова от Сейнт Винсент и Гренадини носи своята идентичност, неповторимост и привлича със своята красота, така че имате богат избор от места, които да посетите.

svg-5

По-големите от островите Гренадини са Бекия, Мустик, Кануан, Юниън Айлънд и Палм Айлъд. Всички са с вулканичен произход, но това е нормално за тези географски ширини.

На самия Сейнт Винсент има няколко места, които са уникални и изумително красиви. Най-старите Ботанически градини на Западното полукълбо, основани през 1765 година, се намират именно на Сейнт Винсент. Изградени са като търговска площ с растения от всички краища на света, с цел изхранване на населението на островите.

svg-9

В западната част на острова са водопадите на Сейнт Винсент: спускаща се на струйки и буйни потоци вода, която образува естествени езера и водни атракциони за най-смелите и обичащи адреналина.

Водите на Тъмния водопад се стичат тайнствено към река Ричмонд. Тройният водопад пък е най-красивият, разположен в дълбок вулканичен каньон сред буйна тропическа растителност. А водопадът Балейн се спуска от 200 метра височина във водите на езеро с кристално чиста прясна вода, разположено в естествена дупка в скалите. Природните чудеса на Сейнт Винсент са изключителни, неповторими и определено спират дъха – пейзажи, които остават в спомените за цял живот.

svg-10

svg-11

Друго природно чудо, което ще ви остави безмълвни, е вулканът Ла Суфриер, който се издига на около 1000 метра височина. Последното му изригване е било през 1979 година, при което образува сухата река Рабака – поток от сажди и пепел.

svg-12

Може би е редно да имате една цяла ваканция, за да можете да обиколите спокойно красотите по крайбрежието на Карибско море, да влезете в ролята на пират, да скачате от водопади, да се гмурнете при костенурките, да полежите спокойно на плажа, да обиколите пет-шест острова, за да опитате всяка традиция и да усетите всеки полъх на карибската култура… Дори си мисля, че една ваканция няма да ви стигне, за да се насладите докрай на всичкото това!

svg-4

svg-15

svg-3

svg-14

svg-16

Снимки: Jason Pratt, pbase, Ian Mackenzie
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!