Карибската перла Куба

Куба е страна, в която часовниците бяха спрени за десетилетия, но вече изглежда, че намери пътя си към бъдещето. Населението, мечтаещо промяна, се възстановява от най-дългия махмурлук на Студената война и е готово за едно ново начало.

Тази безкрайно очарователна страна несъмнено е различна от повечето места, които сте посетили. Тук има толкова много нови неща, които да се видят! Както и все по-голям списък от места за ядене, пиене, парти и културни преживявания, които очакват любопитните туристи.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1 2

Пътуващите, които мечтаят да посетят това екзотично място, си представят класически автомобили от 50-те години, улици с испански колониални фасади, музиканти и танцьорки с цветни рокли. Това и ще видите при посещението си там. Страната може да се похвали с някои от най-добрите испански колониални архитектури в Америка, най-девствените коралови рифове в Карибите и една завладяваща, жива култура. Куба определено е едно от най-интригуващите места на Карибите.

3 4

Столицата Хавана, подобно на останалата част от Куба, е на ръба на промяната. Ще видите класическите коли и позанемарените колониални имения, с които градът е известен, но ясните признаци за обновяване и облагородяване вече са видими.

cuba-8

Главните площади и околностите им са на път да бъдат възстановени до предишната им прелест, а тези, които все още искат да видят автентичната Куба, трябва да побързат.

5 6

Кубинската столица никога не е страдала от липса на изкуство. Голяма част от малките частни галерии, свежият интерес към уличното изкуство и появата на необичайни художествени колективи създават творчески ренесанс, който може да се види само там.

7

Снимките показват малка част от латино чара на красивата Куба – ще се убедите сами, когато имате щастието да я посетите!

8

9

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!