Канкун – безкрайни плажове, лукс и нощен живот

Какнкун – най-предпочитаният курорт в Мексико, е разположен на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо. Той е бил земя на маите и се намира на 1700 км от град Мексико.

Популярен с тюркоазените си води, луксозните хотели и безкрайните плажни ивици, Канкун е мечтана дестинация за мнозина. Интересен факт е, застрояването му започва едва в края на 60-те и началото на 70-те години на XX век – преди това там са живеели само трима души, които са се грижили за кокосовата плантация.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Ако планирате почивка в Канкун, трябва да знаете, че климатът е тропически, мек и влажен. Температурите се регулират от морския бриз и в зависимост от сезона максималните достигат 26 °C през януари и 32 °C през юли и август. И през нощта е топло, като температурите варират между 18 °C и 25 °C. Сезонът на тропическите бури е от май до декември, а най-влажният месец е септември. От февруари до май е сравнително сух сезон.

Освен че предлага лукс, плажове и нощен живот, Канкун е чудесна отправна точка за разглеждане на културни богатства, затова не пропускайте тази уникална възможност. Една от най-популярните екскурзии е до Чичен Итца (Chichen Itza). Там можете да видите на живо популярните руини на Мексико, на които досега сте се наслаждавали само на снимка. Посетете Пирамидата на Пернатата змия, Игрището за топка, Обсерваторията, Площада с 1001 колони, Храма на ягуара, Свещения извор.

Друга популярна дестинация, чрез която можете да се докоснете до древните култури, обитавали тези земи, е Ушмал, който е считан за върховото архитектурно постижение на древните маи. Посетете и археологическия район Тулум, специфичен с разположението си на брега на морето, Храма на Спускащия се бог, Храма на фреските и Големия дворец.

Ако сте по-авантюристично настроени, ви препоръчваме изследването на ценотите и пещерите. “Ценот” е дума от езика на маите, която в буквален превод означава бездна, пропаст. Ценотите са отвори на повърхността, които водят надолу под земята. От научна гледна точка това са сладководни басейни под земята, но за маите са били извор към живота, вход към отвъдното и място за общуване с Боговете. На полуостров Юкатан почти няма сладководни реки, но за сметка на това има мрежа от подземни канали, до които се стига именно през ценотите.

Голямо удоволствие носи и посещаването на природните паркове, които са разположени в джунглата. Те предлагат много възможности за посетителите – плуване, гмуркане, естествени аквариуми, среща с диви животни. Най-известни са парк „Ксарет“ (Xcaret), Аквариумът „Хел-ха“(Xel Ha) и парк „Гарафон“(Garrafon).

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!