Как технологиите променят начина, по който пътуваме?

Да пътуваме по света е мечта на много от нас, която за съжаление, поне за мен лично, не се сбъдва толкова често, колкото бих искала. Въпреки че съм посетила немалко страни и незабравими места, очите и сърцето ми винаги остават отворени за следващото пътуване, за следващата дестинация, за следващото ново приключение.

В последните години, обаче, забелязвам колко много се е променило пътуването. Със смартфоните, таблетите и мобилните приложения става все по-лесно да планираш пътувания, да намираш необходимата информация, да публикуваш снимки, да общуваш и като цяло да споделяш момента на подготовката и удоволствието от самото пътуване с хиляди (или дори милиони) хора по света.

Едно такова приложение, което напоследък ми прави впечатление, е 15toGO (налично за iOS и Android). 15toGO представлява социална мрежа и маркетплейс, предназначени за хора, които обичат да пътуват и обичат да споделят преживявания, снимки и запомнящи се моменти от пътешествията си. Приложението дава възможност на потребителите да се свързват на базата на сходни интереси, да комуникират помежду си и да пътуват заедно.

Ето така изглежда моят профил, а нещото, което искрено ме забавлява, докато го попълвах, беше да отбележа всички страни, в които съм била. Представете си как би изглеждал и вашия профил в 15toGO, и веднага ще се надигне състезателният дух да имате повече посетени страни от приятелите си ☺ С мен поне беше така.

Все още не съм споделила снимки от последните си пътешествия, но може да ме добавите тук, ако искате да виждате по-често как изглеждат някои забележителности през моите очи.

Най-интересна за мен беше цялата идея, която стои зад проекта – а именно да се създаде инструмент, с който потребителите лесно могат да резервират пътуване директно с местния туроператор, като се пропуска посредничеството на туристическа агенция. В резултат на това и цените на пътуванията падат значително.

Нещо повече – създателите на приложението дори дават възможност на потребителите да печелят, канейки своите приятели да се регистрират. Ако аз например препоръчам апликацията на няколко човека и те започнат да резервират пътувания през нея и да пътуват, то аз ще бъда възнаградена с 5% от средствата, похарчени от тях. За разлика обаче от MLM схемите, в случая препоръчаните от тях нови членове ще им носят на тях „точки“, но не и на мен. Въпросните точки могат да бъдат използвани, за да се намали цената на дадено пътуване на платформата и дори е възможно то да бъде изцяло изплатено с тях.

Ясно е, че участието на посредници (туроператори и туристически агенции) винаги оскъпява едно пътуване или екскурзия, но как иначе може да се организира едноседмична почивка на Малдивите, например за един или двама, или дори малка група пътуващи, и то на разумна цена? Точно този проблем цели да разреши приложението – да направи пътуванията, и то в приятна компания, достъпни за повече хора.

Във 15toGO има актуални оферти за предстоящите пътувания до най-различни екзотични дестинации.

Определено смятам да използвам това приложение за следващото си пътуване (дори вече съм го добавила в профила си) и да споделя опит и впечатления от цялото преживяване.

Със сигурност онези от вас, за които пътуването за удоволствие не е само ваканция един път в годината, а начин на живот, ще споделят ентусиазма ми, а защо не и следващата дестинация. ☺

Приложението е налично за iOS и за Android.

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!