Извънземната красота на Салар де Уюни – най-голямата солна пустиня в света

Салар де Уюни е едно от малкото кътчета на Земята, където можеш да се почувстваш като на друга планета. Удивителната красота на това място често кара хората да си мислят, че снимките от там са дигитално обработвани и променяни, но заслугата за тези спиращи дъха гледки е единствено на несравнимото майсторство на природата.

T89-698757


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Салар де Уюни е пустиня, но вместо традиционното изобилие от пясък, тук ще видите милиарди тонове блестяща бяла сол. Когато се покрият с вода в дъждовния период, Салар де Уюни се превръща в плитко езеро и се създава неповторим огледален ефект, който кара мястото да изглежда почти нереално. Дълбочината на водата е само няколко сантиметра, така че човек спокойно може да се разхожда по повърхността.

v5wFp

cSxha3q

Това изумително творение на природата се намира в Южна Боливия и е най-голямата солна пустиня в света с площ малко повече от 10 000 кв. км. Разположено е на впечатляваща надморска височина – 3 656 метра, и се е формирало след преобразуването на няколко праисторически езера. Красотата му привлича много туристи, за които са изградени и различни атракции като например хотел, направен от сол.

79

salar-de-uyuni-bolivia

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!