Идеалното убежище: чаената къща на дървото

Кога за последно ви се е случвало да намерите подходящо местенце, на което да се радвате на спокойна почивка и ароматен чай? Има култури, за които пиенето на чай е ежедневен ритуал, част от традициите и бита им.

Чаената къща, която ще ви покажем, е дело на японския архитект Терунобу Фуджимори . Неговата работа е известна с ексцентричността си. Характерно за него е използването на еко материали при изработката на проектите. Във всички етапи от своята работа Фуджимори държи на връзката с природата.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

2

Къщата за чай е построена на два кестена и е идеалното убежище, в което да намериш спокойствие и да се насладиш на заобикалящата те природа. Фуджимори я нарича „най-добрата лична архитектура“ и за него това е мястото, където остава сам със себе си.

3

Takasugi-an буквално означава „твърде висока чайна“. И действително, къщата за чай, поставена на дървото, дава възможността да се наслаждавате на красивия планински пейзаж от Чино.

nagano-353299_640

Японското градче Чино се намира в префектурата Нагано. Месните казват за него, че е пазител на най-старото национално богатство на Япония. Наскоро градът празнува 5000 години история.

Lake_Shirakaba18bs4272

Природата около Чино впечатлява със своята свежест и зеленина. Чаената къща е едно от бижутата на планината и изглежда като перфектния начин да си починеш насаме със себе си.

1

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!