Представяме ви Иван, чиято професия е Пътешественик

Иван Кръстев – професия Пътешественик. От дълги години работи във финансовият сектор, но в свободното си врме обожава да пътува по широкият свят. Иван се определя като професионален пътешественик, мечтател и откривател. Умел разказвач на легенди, гид за природни красоти и любител гастроном, който обича да пробва вкусни местни деликатеси и напитки. В последните 2 години придобива широка популярност в социалните мрежи, създавайки Facebook страницата Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК , автор е на блога https://travellerprofession.com/ , а преди месец излезе на книжният пазар и първата му книга „Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК“, съдържаща 9 увлекателни разказа от пътешествията му от 4 континента. А именно това е и поводът да се срещанем с него!

Иван Кръстев


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
  • Здравей, Иван! В какво настроение те намираме?

Здравейте! Намирате ме в едно страхотно настроение, защото преди една седмица гостувах на Алея на книгата в София, където представих книгата си „Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК“ и имах удоволствието да се срещна с доста хора, да чуя какво мислят за книгата ми, да се снимаме, да раздавам автографи … Въобще едно доста вълнуващо и емоционално събитие за мен, което ще помня винаги!

  • Как се роди идеята за книгата ти?

Ако трябва да съм честен както идеята за книгата, така и за травъл блога ми се родиха много случайно и даже бих казал в точният момент. Много обичам да пътувам и в последните няколко години в главата ми въртеше идеята, че трябва да почна да правя нещо, свързано с пътешествията ми. Държа да отбележа, че аз не се занимавам само с писане и разказване на истории – работя във финансовият сектор и всичко, което правя е просто едно странично занимание, което виждам че се приема доста добре от хората. Приятелите ми винаги са ми казвали, че снимките от пътуванията ми са толкова хубави и че толкова увлекателно разказвам за тях, за това реших да не пазя само за себе си тази информация и снимков материал. И в един прекрасен момент преди две години и половина роди и идеята за Facebook страницата ми, за блога ми. А в последствие и за книгата, в която вложих цялото си сърце и душа в продължение на 2 години.

  • С какво книгата „Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК“ ще впечатли читателите? С какво тя е по-различна и кое я прави интересна?

В „Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК“ са събрани 9 разказа от 4 континента, където главният герой съм аз. Всяко едно мое впечатление и емоция, което съм изпитал по време на пътуванията ми е сред редовете на книгата ми. Може да се каже, че написаното е отражение на душата ми.

Това е един „коктейл“ от много пътешествия, с много любопитна информация за местата, на които съм бил, както и за живота на героите, с който съм бил там! Това не е художествена измислица, не поредният пътеводител, не е някой роман – това е разказ за неспиращи приключения през погледа на един неуморен пътешественик!

Постарал съм се да пренеса читателите на различни места – като започнем от невероятните плажове в Тайланд, преминем през пясъците на Сахара и завършим на връх Ком. Ще плуваме с делфини или ще сме затворени в клетка с жив тигър, защо да не пояздим камила. Ще се разходим сред древните градове на маите в Мексико, сред голяма част от снимачните площадки на Star Wars в Тунис и сред високите небостъргачи на футуристичният Сингапур. Ще усетим емоцията от нощният живот в Тайланд, както и ще усетим магията на Ориента в Истанбул, където ще усетим в косите си едновременно европейксите и азиатските ветрове … Но това не е всичко – всеки ще намери нещо за себе си!

  • Кое е любимото ти място, за което разказваш в книгата?

Макар и да прозвучи много банално ще кажа, че всички места са ми любими и не мога да ги подредя в някаква класация и да кажа това е най-любимото ми.

  • Добре, но все пак има място което най-много те е докоснало и никога няма да го забравиш …

Като се замисля може би това е Тайланд. Никога няма да забравя как заминах на остров Пукет през 2015 г. с най-добрите ми приятели. Бях много впечатлен от големите и красиви плажове, от залезите … там са едни от най-красивите залези, които аз съм виждал. Много ми хареса храната, начина на живот – там за първи път бях на пинг-понг шоу и направо бях в културен шок! Но беше много забавно. Най-много бях впечетлен от Мая бей – плажът, където е сниман филмът с Леонардо ди Каприо „Плажът“. А когато влязох в клетка с жив тигър направо срцето ми щеше да спре! Сякаш бях попаднал в една красива приказка, за която може да прочетете в книгата ми.

  • Спомена „пинг-понг“ шоу …

Да! Това е нещо, което не може да се опише с думи и трябва да се види на живо. Аз лично като разбрах какво е това бях шокиран, но когато го видиш с очите си не може да повярваш какво се случва и мога да кажа, че сега ми се струва много забавно (след като съм го гледал 2 пъти)!

  • Лесно ли се пише книга за пътувания?

Не е много лесно в никакъв случай! Първо трябва да намериш свободно време за това и най-вече в този момент да имаш муза. Защото е имало моменти, в които време много, но муза никаква и не може да напишеш и ред. Трябва много внимателно да прецениш за какво да пишеш, как да го напишеш така че да е интересно на бъдещите читатели. Постарах се да наблега на всички аспекти на едно пътуване, така че всеки един да намери нещо за себе си и да му е интересно. Сега, когато клигата вече е факт и се радва на доста голям интерес мога само да се радвам, че съм успял с първият си опит да пиша.

  • Така като те слушам се сещам за една мисъл на Стивън Бенет: „Книгите не са хора и въпреки това са живи“ – мога да кажа, че твоята книга е доста жива и определено любителите на пътешествията трябва да я прочетат!

Благодаря! Когато правиш нещо с желание и сърце няма как да не се получи добре. Аз съм много щастлив, че първите отзиви за книгата са много добри и много често ми благодарят читателите, защото сякаш те са били там заедно с мен и са преживяли всичко, за което разказвам, защото е много истинско и реалистично за тях. А за мен най-голямото признанеи е да накарам някой да се почуства добре и да го накарам да се усмихне. Ако с написаното в книгата или блога ми успея да накарам някой да се почуства по-добре – значи съм си изпълнил мисията. А когаво разкажа на някой къде съм бил и след това той отиде и видя нещова снимка от това място ми става много хубаво, че съм подтикнал някой да се впусне в приключението и да пътешества!

  • Благодаря за приятният разговор и ти пожелавам много успехи! А кога да очакваме следващата ти книга?

Аз също много благодаря и ми беше изключително приятно! Интересно – обикновено ме питат дали ще има следваща книга 😊 Ще издам само, че имам идея за нещо ново, което е много по-различно от „Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК“ и надявам се още по-интересно, но всичко по реда си. А на теб и читателите на ПЪТЕШЕСТВЕНИК.com пожелавам много поводи за усмивки и положителни емоции по широкият свят!

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.