Защо избрах да отида на остров Бали

Когато имаме цел да открием коя е най-желаната островна дестинация, то може да заложите и последния си лев, че Бали ще бъде на върха на класацията. Изглежда, че съблазънта на този тропически рай няма граници. Чарът на Бали не се крие само в големите красиви плажове. Там има много повече.

bali_8


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

С драматични вулкани, зелени оризови терасирани долини и мистични храмове, скрити в традиционни селища, Бали може да се опише и по-просто. Това е място, в което се влюбваш, но също така и идваш, когато си влюбен. Елате с нас, защото сме готови да ви изброим няколко причини, което прави Бали толкова неустоим!

 

Дружелюбните местни

bali_2

Бали е дом на, може би, едни от най-дружелюбни и гостоприемни хора по света, които обслужват и помагат на всеки турист с усмивка. Дружелюбните местни имат много високо ниво на духовност, горди патриоти са и дори са готови да жертват себе си, за да могат посетителите да се чувстват удобно.

 

Богата култура и наследство

bali_3

Няма нужда да търсите нещо традиционно в начина на живот, докато сте в Бали. То е навсякъде. На остров Бали има над 20 000 храма и духовното е основна ценност. Цветни фестивали, церемонии, традиционни балийски танци, музика, драма и местни готварски курсове позволяват на посетителите да се потопят в културата на острова.

Природата!

bali_4

Живописни оризови тераси, впечатляващи вулкани, девствени кратерни езера, свещени пещери, буйни тропически гори и драматична брегова линия – всичко в природата на Бали поражда благоговение. А тропическите плажове са любими на туристите!

Ах, водопадите

bali_5

Водопадите там са голяма сензация, силно вдъхновение и спиращи дъха природни феномени. Водопадите Gigit се намират на юг от Сингарая, на около 70 км. от Денпасар. Има и интересни легенди. Местните предупреждават, че ако в басейните на някои водопадите влязат да плуват двама влюбени, то те ще се разделят след известно време. Така че разхлаждането ще е на ваш риск!

 

Някой каза шопинг?

bali_6

Бали е истинска съкровищница за пазаруване. Пазарите в Кута, Убуд и Сукауати жужат от хора и сергии, на които се продават всевъзможни украшения, сувенири и местни вкусотии. Само не забравяйте – животинските и дървесни елементи трябва да се декларират.

 

Стойността на парите

bali-1601212_1920

Няма нищо сравнимо с тръпката, когато получите своя първи милион. В Бали, с обменен курс от около 7 500 индонезийски рупии за един лев, можете да го направите само за 133 лева! Но преди да се развълнувате прекалено много, предприемчивите балийски търговци повече от вероятно ще ви цитират цени в долари за тези прекрасни сувенири, които искате да си вземе за вкъщи. Не се притеснявайте, винаги може да преговаряте за цените на стоките. Освен това ще имате възможността да живеете като крале и кралици в частна вила с персонален готвач, шофьор и иконом, вместо в някой хотел, за една и съща сума пари.

 

Готови ли сте за приключения?

bali_

Waterbom Bali е воден парк и има репутацията на най-добрия в Азия и втори в света. Той осигурява забавления за всички възрасти – пързалки, игри, заведения.  А ако си падате по по-разнообразни изживявания, на Бали можете да опитате рафтинг, да посетите вулкани… Там никога не може да ви стане скучно!

 

В крайна сметка, има по нещо за всеки

bali_10

Остров Бали предлага разнообразие от преживявания, независимо дали става дума за пазаруване, търсене на спокойствие на някой от прекрасните плажове или приключения, сърф, рафтинг и т.н. Kuta е меката на сърфистите и младите, които търсят оживен нощен живот и големи вълни, докато Seminyak е изпълнен с барове, готини кафенета и шикозни международни бутици.

Малко по-нататък и вече си на черните пясъчни плажове на Candi Dasа. Децата обожават гората на Маймуните, а сафарито в Бали е подходящо забавление за всички възрасти. Двойките, които търсят романтика, могат да я открият в Marine Park, където ще се насладят на спа процедури и разходка с лодка по залез слънце, докато тези, които предпочитат приключенията, могат да се възползват от най-добрите места за гмуркане, обиколка с колело или рафтинг.

bali_11

bali_9

bali_12

bali_13

За Стефомира