Защо да посетите Испания за Коледа

С наближаването на зимните месеци е време да започнем да планираме и своята почивка. Екскурзиите през празничния период около Коледа са много обогатяващи, тъй като опознаваме обичаите и с разнообразните традиции в различните точки на света. Една наистина добра идея за изпращането на 2022 година е Коледа в Испания. Тази красива и топла страна има много какво да предложи. Само на два часа път със самолет от България, тя ще ви докосне с невероятните си обичаи и начина на живот на местните.

Какви традиции има в Испания по Коледа

По време на коледните и новогодишните празници в тази страна е изключително приятно, споделят от Руал Травел. Местните традиции са интересна смесица между християнски и езически обичаи. Нека разгледаме най-интересните от тях:


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
  • Бъдни вечер – както при нас, така и при испанците Бъдни вечер е семеен празник. Той се празнува с най-близките с изобилна вечеря най-често у дома, но понякога и в ресторант. Щом тя приключи, католиците се отправят към местните църкви за среднощна литургия. Пеят се празнични песни, свири се на китари, барабани и други. В тази магична нощ Папа Ноел, както се нарича испанският белобрад старец, раздава подаръци на всички послушни деца;
  • Чичо Каганер – сред каталунската част от обществото, чичо Каганер е известна празнична играчка-сувенир. Смята се, че който има такава фигурка в деня на Коледа, ще има благополучна година; 
  • Коледната лотария в Испания – испанската коледна лотария е известна по целия свят. Един лотариен билет струва около 200 евро, но можете да го купите и заедно с други хора. В този случай, ако имате късмета да спечелите, ще трябва да разделите награда с останалите участници. Тази лотария се провежда от 1812 година, и е известна като най-голямата лотария в света;
  • Празничните базари – няма как да не посетите невероятните празнични базари. Така най-лесно ще видите отблизо празника за местните, ще си похапнете страхотни ястия и десерти и ще си купите интересни сувенири за дома.

 

Определено да прекарате Коледа в Испания е чудесно предложение и е добре да проверите вашата любима туристическа агенция за налични празнични оферти. Купона в Испания никога не спира, а именно по Коледа е в своя пик.

Защо да изберем да прекараме Коледа в Испания

Освен че това е една красива страна, там климатът е доста мек, което ще ви позволи разходки до множество забележителности, без да се притеснявате от лошо време. Местните жители са наистина много приятелски настроени към чужденците, което допълнително създава едно уютно усещане. Със сигурност подобна празнична екскурзия би ви заредила с позитивна енергия и топли спомени, докато навън е все още студено. 

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.