Запознайте се с истинското селце на Попай моряка

Мислите си, че Попай е само име на измислен герой, създаден от някой си аниматор, за да учи децата да ядат спанак, така че да са здрави и силни? Оказва се, че не е съвсем вярно. Попай моряка си има и свое реално място под Слънцето, което носи същото име и изглежда точно като извадено от вълшебна приказка.

popeye-2


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Попай или Сладкият Рай, както го наричат във филма, е малко селце, разположено в средиземноморска Малта. Както всички знаем, Малта е независима европейска държава, съставена от три острова на около 80 км от италианския бряг.

Селото Попай е изградено през миналия век, през 1979-1980 година, за да послужи като снимачна площадка на едноименния филм, създаден по карикатурите на Елзи Сегар от 1929 година. Днес обаче е повече от дестинация, защото всеки е гледал Попай и знае историите за моряка, неговата любима и борбата за любовта им.

popeye-3 popeye-4

Цветни къщички, идиличен бряг, много слънце, чудноватите малтийски скали, надвиснали над иначе безоблачното селце… приказка насред реалността или дори сбъдната детска мечта, това е Сладкият рай на Малта!

popeye-5

35 години след завършване на снимките на филма, селото все още е живо и е отворено целогодишно за ентусиазирани посетители. От най-малките почитатели на световноизвестния моряк до най-големите му фенове, които пазят спомени от детството, свързани с него – всички могат да се насладят на обстановката, която предлага това чудно място. Разходка с лодка, водни атракциони, палуби за слънчеви бани, плаж, море, пивко вино и чудесна кухня приветстват посетителите на малкото селце. Не ви ли се приходи? 🙂

popeye-6 popeye-7 popeye-8 popeye-9 popeye-10 popeye-11 popeye-12 popeye-13 popeye-14

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!