Занзибар и опасността да останеш в рая

Когато чуете Занзибар, вероятно си представяте екзотика, безкрайни плажове и коктейли в кокосови орехи. Представата ви не е изцяло погрешна.

Занзибар, zanzibar, лодка, океан, вода, кокосов орехЗанзибар, zanzibar, лодка, океан, вода, залез


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Занзибар е автономен регион в Обединена Република Танзания, разположен в западната част на Индийския океан. Включва няколко различни по големина острова, като двата най-големи носят имената Занзибар (или Унгуджа) и Пемба.

В истрически план Занзибарският архипелаг преминава през португалско и британско владение. Бил е и самостоятелна държава, когато бележи големи търговски успехи. В средата на XX век става република, която неколкократно сменя името си, докато не се установява под названието Танзания, обединявайки се с освободилата се колония Танганайка.

Занзибар е известен с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Затова и тези острови често се наричани островите на подправките.

подправки

Това са накратко някои от фактите около Занзибар. Друго е обаче да отидеш и да го видиш на живо.

Казват, че щом кракът ти стъпи за първи път на острова, опасността започва да дебне – защото задържиш ли се малко по-дълго, желанието да останеш завинаги става непреодолимо. Кристално чистите води на Индийския океан, белите плажове и кораловите рифове омайват съзнанието и те карат да се обърнеш към първичното в себе си. Какво повече му трябва на човек?

Занзибар, zanzibar, лодка, океан, вода

Средновековните улички в градската част, които минават около дворците, са като приказка на живо – живописни и приканващи да бъдат заснети.

stone town, zanzibar, занзибар, дворец

Може би ще се учудите, че именно тук е родният дом на легендарният Фреди Меркюри. Знаейки този факт, няма как да ви изненада почитта, която изпитват местните към него и творчеството му.

freddie mercury memorial, zanzibar, tanzania, фреди меркюри, паметник, занзибар, танзания
Каменните цитадели от времето на султана, колбите със сламени покриви и ориенталските дворци са част от чара на това вълшебно място.

Пожелаваме ви да го посетите, заслужава си, дори с риск да ви се прииска да останете завинаги! 🙂

zanzibar_1200x628

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!