Забраняват и къмпингуването в планините

Нов тежък удар ще претърпят привържениците на къмпингуването у нас, след като сайтът на Министерството на туризма обяви проект за изменение и допълнение на закона. В него става ясно, че нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 200 лева, ако разположат палатка, кемпер или каравана на място, където това не е позволено.

(1) За къмпингуване или разполагане на палатка, каравана или кемпер извън категоризираните по този закон къмпинги се наказва с глоба 200 лв. (2) В случаите по ал. 1, когато от къпмингуването e настъпило увреждане на пясъчните дюни, флората и/или фауната, замърсяване на околната среда, пожар и/или 49 други вредни последици за природата, наказанието е глоба в размер на 1000 лв., освен ако деянието не подлежи на по-тежко наказание. Лицето носи и имуществена отговорност за причинените вреди. (3) Който предоставя обособени терени за къмпингуване в нарушение на разпоредбата на чл. 128, т. 1, б. „л“ се наказва с глоба в размер на 3 000 лв. или имуществена санкция в размер на 5 000 лв.“.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Проектозаконът е публикуван за обществено обсъждане, като предложения за промяната му могат да се изпращат в срок до 15 март, 2016 година.

П0-рано този месец депутатите забраниха къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажа. Това стана с промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, приети на извънредно заседание.

За Владимир