Ето го най-претъпкания басейн в света

Търсите начин да избягате от жегите? Басейнът е едно добро решение – но понякога може да се окаже, че няма как да избягате от хилядите други хора, потърсили прохлада на същото място. Точно с този проблем се сблъскват 10 000 човека, решили да посетят водния парк в Китай, известен като „Мъртво море“, когато в района температурите достигнали 33 °С.

basein1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Каквото и да си говорим, това със сигурност е най-претъпканият басейн в света. Особена атрактивност на гледката придава и фактът, че минимум 90 % от влезлите в басейна използват пояси.

basein2

Както се вижда от пръв поглед, за плуване или гмуркане и дума не може да става – няма място дори да се обърнеш, какво остава за нещо друго. Е, може би единствено пръскането на другарче е възможно – все пак трябва да има поне малко забавление, нали?

basein3

Закритият воден парк се намира в провинция Сичуан и се смята за най-големия в Китай. Заема площ от над 28 000 кв м. Наведнъж в басейна могат да влязат около 10 000 човека, а всяко лято посетителите му са над един милион. Водата съдържа 43 различни минерали и микроелементи и е солена, но не идва от естествен източник – за да се създаде това изкуствено „море“, са използвани солни залежи в региона. Солеността е над 22%, затова и хората се носят свободно по повърхността, подобно на Мъртво море в Близкия Изток (очевидно оттам идва и името на водния парк).

basein4

Ако решат поне за малко да излязат от тълпата в претъпкания басейн, посетителите в комплекса могат да разпуснат в спа центъра, да поиграят на голф игрището или просто да се наслаждават на изпълненията на мажоретки, които забавляват тълпите.

basein5
Снимки: Еxclusivepix Media
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!