Екзотичната магия на островите Кук

15 малки островчета, сгушили се в южния Тихи океан, разкриват едни от най-прелестните гледки, които можете да видите на Земята – екзотичната магия на усамотените острови Кук покорява всички, които са ги зърнали дори само на снимка.

Aitutaki,_Cook_Islands,_Pacific_Ocean


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

С територия от едва 240 кв. км, островите трудно се забелязват на картата, но не трябва да бъдат пропускана дестинация от всички, които обичат кристално чисти и топли води, слънчеви плажове със златен пясък, свежи палмови дръвчета, безумно красиви залези и изгреви… изобщо всички характеристики на един истински тропичен Рай.

cook4

Островите Кук са владение на Нова Зеландия – най-близката до тях по-голяма територия, макар че „близко“ тук е доста относително понятие 🙂 Те получават право на самоуправление през 1965 г., но жителите им са с новозеландско поданство, а държавен глава е британската кралица. Разделени са на две – Северни и Южни острови Кук, а местното население е около 20 000 души.

Heart of Polynesia, Cook Islands pictures

cook2

Островите са кръстени на британския мореплавател капитан Джеймс Кук, който ги посещава в края на 18-ти век. Свидетелства за живот тук обаче има много отдавна, като местните хора, предимно полинезийци, са предавали от поколение на поколение богато културно наследство и интересни традиции. Столицата Аваруа се намира на най-населения и доближил се до цивилизацията остров – Раратонга. На него е и международното летище, което „донася“ туристи от цял свят в това далечно кътче. До останалите острови се стига единствено с лодки.

Managaia-Island

cook-caves

Разбира се, най-привлекателни за туристите са прелестните плажове и водните забавления. Освен да плувате в лазурните води, можете и да се гмуркате, така че да видите съвсем отблизо уникални океански растения и животни. Всъщност това е възможно, дори ако ви е страх от водата – защото водата в лагуната Раратонга е толкова кристално чиста, че е достатъчно да се повозите на някоя от лодките със стъклено дъно и ще получите прекрасна гледка към водните обитатели. Още по-голяма слава се носи на лагуната на остров Аитутаки – според много от посетилите я тя е най-красивата в света изобщо.

aitutaki-lagoon-cook-islands

cook8

Cook-Islands-stock2083

Снимки: tourist-destinations.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!