Древни храмове и прелестни плажове – остров Бали е сбъдната мечта

Древни храмове, богата история и култура, прелестни плажове, луксозни хотели – всичко това отдавна е превърнало Бали в една от най-предпочитаните дестинации за сватбено пътешествие. Но няма нужда да сте младоженци, за да искате да посетите тропическия остров, който заслужено се смята за едно от най-красивите места в света.

bali19


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

bali3

Дори все още да не сте били в Бали, вероятно сте чували достатъчно, за да си представите фантастичен пейзаж: извисяващи се към небето вулкани, обвити в тъмнозелена растителност, пясъчни брегове, които водят към тюркоазени води, пагоди, които крият хилядолетна история и пренасят духа в непознато за забързаното ни ежедневие състояние на покой. Точно това ви очаква в Бали – питайте всеки, който е посетил това кътче, и ще се убедите, че не е останал разочарован.

bali4

Райското място наистина предлага за всеки по нещо. Ако просто искате да се отдадете на релакс, то ще го намерите в най-добрия му вариант в разкриващите прекрасна гледка към океана хотели, спа процедурите, безкрайните часове мързелуване на плажа и вкусната храна. В южната част на Бали в менюто преобладават морските деликатеси, докато в централната можете да опитате специалитета babi guling, което буквално преведено означава „прасе сукалче“.

Най-популярният град за любителите на плажовете и нощния живот е Кута. Там ще откриете многобройни ресторанти, барове, дискотеки, страхотния Kuta Beach – плаж-мечта и за тези, които просто искат тен, и за сърфистите, и за плувците. Заради многото туристи и голямата конкуренция между местните компании Кута е мястото, където ще намерите най-евтините спа процедури и сувенири в Бали.

Ако се интересувате от история и култура, то многобройните храмове в Бали ще ви донесат неповторимо изживяване. За разлика от повечето други индонезийски острови, в които основната религия е ислямът, в Бали болшинството от хората изповядват индуизъм. Много от храмовете са свещени места за тях и туристите могат да станат свидетели на традиционни религиозни ритуали като например молитви в басейни с вода.

Бали е сбъдната мечта, така че когато и да го посетите, няма да сгрешите. Един от най-предпочитаните от туристите периоди е времето около балийската Нова година, която настъпва на първото пълнолуние след средата на месец март. Нейното честване се нарича Nyepi и е най-голямото парти на острова – в дните преди Новата година ще видите темпераментни пъстри паради и празненства навсякъде в Бали.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!