Дивното градче Позитано на Амалфийското крайбрежие

Едно от най-романтичните и красиви кътчета в Италия се намира в западната част на прочутото Амалфийско крайбрежие – малкото китно градче Позитано (Positano). Очарователните му разноцветни постройки са разположени стъпаловидно по стръмния бряг и представляват живописна гледка, която е вдъхновявала безброй хора на изкуството.

Le-Sirenuse-in-Positano-Italy

Около 4000 са жителите на морския курорт, но стотици пъти повече хора идват всяка година, за да се насладят на неповторимото му обаяние. Именно туризмът е основният източник на доходи за местните, които са се погрижили посетителите в градчето им да не бъдат лишени от нищо. В Позитано има безброй магазинчета, улични сергии, кафенета и ресторанти, а криволичещите улички, стълби и скрити ъгълчета правят придвижването пеша почти задължително и добавят нотка мистериозност и допълнително очарование към всяка разходка.


Позитано е перфектна дестинация за посещение по всяко време на годината, но ако все пак искате да улучите най-приятните температури, отидете през пролетта. По-добре да не сте с кола, защото пътят до градчето не е много лесен за шофиране, а и местата за паркиране са силно ограничени. Можете да стигнете до него с автобус от Салерно или Соренто, както, разбира се, и с ферибот – от Амалфи или Соренто.

Снимки: TOTE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!