Дивното градче Позитано на Амалфийското крайбрежие

Едно от най-романтичните и красиви кътчета в Италия се намира в западната част на прочутото Амалфийско крайбрежие – малкото китно градче Позитано (Positano). Очарователните му разноцветни постройки са разположени стъпаловидно по стръмния бряг и представляват живописна гледка, която е вдъхновявала безброй хора на изкуството.

Le-Sirenuse-in-Positano-Italy


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Около 4000 са жителите на морския курорт, но стотици пъти повече хора идват всяка година, за да се насладят на неповторимото му обаяние. Именно туризмът е основният източник на доходи за местните, които са се погрижили посетителите в градчето им да не бъдат лишени от нищо. В Позитано има безброй магазинчета, улични сергии, кафенета и ресторанти, а криволичещите улички, стълби и скрити ъгълчета правят придвижването пеша почти задължително и добавят нотка мистериозност и допълнително очарование към всяка разходка.


Позитано е перфектна дестинация за посещение по всяко време на годината, но ако все пак искате да улучите най-приятните температури, отидете през пролетта. По-добре да не сте с кола, защото пътят до градчето не е много лесен за шофиране, а и местата за паркиране са силно ограничени. Можете да стигнете до него с автобус от Салерно или Соренто, както, разбира се, и с ферибот – от Амалфи или Соренто.

Снимки: TOTE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!