Да се разхождаш в небето

Представяте ли си какво би било усещането да се разхождате в небето? Ако посетите планината Тианмен в Китай, няма да ви се налага само да си представяте – там можете да си направите разходка върху стъкло, която буквално ще ви остави без дъх. Трябва обаче да сте от хората, които не се плашат лесно и да имате достатъчно воля да превъзмогнете и страха, и себе си.

tianmen02


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Стъкленият път е окачен на 1403 метра височина и е с дебелина от около 6,35 см, което го прави безопасно съоръжение за потока туристи, стичащи се ежедневно в мистичната планина в Китай. Разходката предоставя възможността да се насладите на вълнуващи пейзажи в околните планини и на още по-вълнуващи гледки под краката си. Мостът е дълъг 61 метра и височината му позволява на всеки да погледне отгоре към по-ниските планински върхове – точно все едно сте на небето.

tianmen03

Това мистично и невероятно място е само една от забележителностите на провинция Хунан в Китай, която предлага може би най-великолепните пейзажи на изолирани планински вериги и назъбени карстови върхове, които покриват 80% от територията й.

hunan

Емоцията, която изпитват туристите, стъпвайки по стъкления мост, е неописуема: смесица от любопитство, страх, адреналин, възхищение към заобикалящата природа и едновременно с това сила, че са там – горе! Приключението е “once in a life time” или казано по нашенски – само веднъж може да ти се случи такова нещо. Не защото само веднъж може да се качите там, а защото емоцията е най-силна първия път, в който усетите, че планината е в краката ви!

tianmen04

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!