Да се гмуркаш с китови акули

Протягаш ръка и докосваш един от най-страшните хищници на земята, който предизвиква тръпки само като си помислиш за него – акулата. И то на нейна територия! Такива смелчаци има не само на екрана на National Geographic. Доказва го нашият читател Георги Балинов, който се е впуснал в невероятното приключение да се гмурка с китови акули в Ослоб, Филипините (Oslob, Cebu – The Philippines).

sharks5


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Това е едно от култовите места за любителите на подводните емоции, което става и световноизвестна туристическа атракция през 2011-та година. Тогава рибари от малкото селце Tan-awan, намиращо се на 10 км от Ослоб, започнали ежедневно да хранят огромните китови акули, които преминават сезонно покрай бреговете им. Резултатът: акулите могат да се наблюдават от съвсем близко разстояние през цялата година.

Китовите акули са най-големите живеещи днес риби, като могат да достигнат до над 12 метра дължина. Въпреки огромните си размери обаче се считат за напълно безопасни за хората, тъй като се хранят само с планктон и малки рибки. Е, това едва ли е много голямо успокоение, когато това чудовищно нещо с уста, широка повече от 2 метра, преминава на сантиметри от теб… но за някои явно е достатъчно. Преживяването изглежда наистина неописуемо! Благодарим на Георги Балинов (www.balinov.com) за чудесното видео – уверете се сами!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!