Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния свят

Маунт Хуа или Хуан Шан означава голяма планина. Става въпрос за една от петте Велики китайски планини, която има дълбоко религиозно и историческо значение. Хуан Шан се издига на 2154 метра, а на върха можете да „срещнете“ Бога на подземния свят и неговите дарове.

Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния святСнимка: Damien Ricard

Още през 2 век пр. н.е. е имало даоистки храм в подножието на Хуан Шан. Светилището е разположено в основата на Западния връх. Той често е бил посещаван от медиуми, които черпили сили от стените на храм. Там се смятало, че живее Богът на подземния свят. След това всички се отправяли към върха на Хуан Шан, за да наберат от даровете на този Бог.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния святСнимка: mERY in XiAn

За какви дарове става въпрос? За билки. В планината има много китайски билки, които служат за мощен лек срещу всякакви болести.

Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния святСнимка: pi.zwsk

Всичко звучи хубаво и прекрасно, но не е точно така. Същински ад! Пътят през цялата планина е повече от смъртоносен. Според неофициална статистика над сто туристи загиват всяка година в опита си да се срещнат с Бога на подземния свят.

Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния святСнимка: Jean-Michel Boivin-Deschênes

Пътеките са изградени от мрежи, скърцащи като стари кокали дъски и пирони. Част от пътеките дори си имат имена – Пропастта хиляда стъпки, Пукнатината сто стъпки и Хребетът Черния дракон. Пилешко в сладко-кисел сос няма.

Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния святСнимка: Michelle Walker

Планината Хуан Шан е от стотици години предпочитано място за живот от верни отшелници и даоисти, които казват, че са „намерили пътя“.

SONY DSCСнимка: Lucas Zhao Photography 6135824690_d2d91e6c68_oСнимка: Iñigo F.

През последните 30 години правителството опитва по всевъзможни начини да направи планината по-мобилна с изграждането на лифтове, нови и надеждни пътеки, но хората предпочитат адреналина. По ирония на съдбата повечето тръгнали по старите летвени пътеки съжаляват за това свое решение и отправят молитви, които в голям процент от случаите чува само и единствено Богът на подземния свят.

Виж и това: Момичето, което обиколи Полша (3551 км) със своето колело

Да минеш през ада, за да срещнеш Бога на подземния святСнимка: tamarayang
За Филип