Да изживееш мистичното величие на Родопите

Тези приказно красиви хълмове е възпявал Орфей, омагьосвайки всички живи същества с неземната си музика, тези изумрудено зелени долини и гъсти вековни гори са събуждали трепет в сърцата векове наред, тези обгърнати в снежна прегръдка върхове са пораждали възхищение и желание да бъдат покорени, за да изпълниш поне веднъж погледа си с невероятната гледка, която се разстила чак до хоризонта… Родопите! Предания и легенди оживяват, когато стъпиш в тази планина, мистичното й величие те кара да затаиш дъх и те пренася в друга вселена – еднакво красива през всички сезони.

94


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

ALIM0976

В едно китно градче в сърцето на Родопите се ражда най-успялата българска биатлонистка, единствената ни шампионка от Зимни олимпийски игри – Екатерина Дафовска. Същото това китно градче – Чепеларе, е притегателен център за хиляди туристи през цялата година: защото там можеш да изживееш най-вълнуващото снежно приключение през зимата и да подариш на душата и тялото си спокойствие, несравнимо с нищо друго, през лятото. Едно място в Чепеларе съчетава по неповторим начин магията на планината с уюта и комфорта, които сме свикнали да асоциираме с дома – неслучайно и името му е „Родопски дом“.

115

С разчупената си архитектура и екстериор с елементи, които събуждат спомени за традиционните родопски къщи, 4-звездният хотел ти става симпатичен още преди да си стъпил в него. Той работи целогодишно и предоставя на гостите си отлични възможности не само за зимни спортове, но и за здравословна почивка през всички сезони, за турове по интереси и за провеждане на фирмени мероприятия и срещи.

ALIM0959

Хотелът може да приюти над 100 гости, които ще останат очаровани от прекрасните условия в 29-те двойни стаи и 17-те апартамента, както и от гостоприемството на домакините. Ако решите да пътувате със собствения си автомобил дотам, можете да се възползвате от безплатния паркинг, а споделянето в социалните мрежи на многобройните селфита, които със сигурност ще си направите в тази вълшебна обстановка, е повече от лесно с безжичния интернет, достъпен навсякъде в хотела.


За огладнелите от приключенията по пистите или след разходка в гората ще се погрижат в изискания ресторант на „Родопски дом“, чиито вкусни кулинарни изкушения напомнят защо българите напълно заслужено се гордеем с кухнята си. Дневните забавления продължават и след като се стъмни в нощния бар, който разполага със 70 места, а в лоби бара на хотела целодневно можете да си поръчате любимо питие.


В никакъв случай не трябва да пропускате да се насладите и на релакс зоната в „Родопски дом“ – закритият басейн ви дава възможност да поплувате, без значение какво е времето навън, тренировката във фитнес центъра ще ви зареди с необходимата енергия, на футболното игрище с размери 30 на 50 метра можете да поиграете с приятели, а в масажния център ще ви поглезят с всевъзможни процедури, които ще отнемат напрежението и умората и ще събудят сетивата ви, така че да сте готови да поемете поредната нова порция незабравими емоции в сърцето на Родопите.


Отворете очите и сърцата си за това прелестно кътче – и ще искате да се връщате тук отново и отново!

rodopski-dom2

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!