Голямата ирландска изненада

Понякога, за да откриеш най-ценните съкровища, трябва да се отклониш от пътя, който следват всички. Така е и когато пътуваш – встрани от най-популярните маршрути се крият изключителни места. В Ирландия можете да се натъкнете на едно кътче, което ще ви изненада много приятно с красотата си.

ireland-360727_1280

Известен със своята спираща дъха природа и приятелски настроените жители, Голуей е едно от най-подходящите места за тези, които искат да кривнат от пътя, когато са на Изумрудения остров.

ireland-360609_1280

В следващите редове ви предстои среща с една наистина много живописна дестинация!

5662831396_7903eaa146_b

Със своите малко над 70 000 жители Голуей е третият по големина град в Ирландия (след Дъблин и Корк), намира се в западната част на страната и е център на едноименното графство Голуей. Ще ви покажем някои от любимите забележителности в околността, но единственият начин да откриете своите скъпоценности е сами да посетите този забележителен район!

Абатство Кейлмор

irlanda-clasica-tour-organizado

Този замък е едно от най-романтичните места в Ирландия и е известен с възможността за живописни разходки, зашеметяващите гледки и примамливи търговски или кулинарни преживявания. Архитектурата е неописуема, определено заслужава внимание и време, за да се види.

Алеята Салтхил

2904606599_588fbb6301_b
Снимка: chrispd1975

Дълга почти 5 километра, алеята Салтхил е с изглед към красивия залив Голуей и осигурява идеалния фон за една следобедна или вечерна разходка. Платформата за гмуркане и многото пейки създават условия за съчетание на почивка и спорт.

Островите Аран

Aran_Islands_Inishmore_Ireland
Трите острова Аран са известни като Инис Морм, Инис Мийн и Инис Оир. В превод имената им означават Големия, Средния и Източния остров. Географското им местоположение и историческото им значение са допринесли много за ирландския фолклор и културното наследство на страната.

Нощният живот в Голуей

299000277_245d5bb976_z
Снимка: Phalinn Ooi

Пътуването до Ирландия не е пълно без няколко нощи по заведенията – това важи и в Голуей, където има пъбове, клубове и барове за всеки вкус. Градът предлага по нещо за всеки, така че ако търсите халба Гинес, малко танци, жива музика или нещо по-съвременно, ще се чувствате фантастично от ранните часове на вечерта до малките часове на новия ден. Много от тези места оживяват през нощта, но също така предлагат и страхотно кафе, обилна закуска и перфектни условия за почивка през деня.

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!