В този курорт няма пътища, течаща вода или ток

Случвало ли ви се е да искате да захвърлите мобилния телефон и лаптопа, да зарежете всичко, което ви тормози в забързаното ежедневие и просто да избягате на някое място, което дори не разполага с електричество?! Кабо Полонио в Уругвай! Това е мястото. Даже и вода няма!

Въпреки тези липси, на които ние отдавна сме отвикнали, това място ще ви изненада с красиви плажове, невероятна природа и простичък начин на живот, което си е едно истинско бягство от реалността. Ако наистина ви се иска да напуснете за малко модерния ни свят, ето къде да се скриете!


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

2

3

Извън обхват!

Няма Старбъкс, няма МакДоналдс, няма стоп светлини, няма улично осветление или телевизионни приемници. Наистина няма електричество, но всичко останало до такава степен ще ви плени, че ще забравите необходимостта от лампата с нажежаема жичка на Томас Едисон.

4

Фарът

Кабо Полонио се намира на полуостров, вдаден директно в Атлантическия океан. Фарът, извисяващ се над брега, е емблематичната за града постройка и единствената с непрекъснат ток.

5 6

Тишина и спокойствие

Няма как да видите и автомобили около Кабо Полонио, тъй като пясъчните дюни са невъзможни за прекосяване с кола. Единственият начин е с офроуд превозни средства и големи камиони. Има възможност да си платите и някакво подобно возило да ви откара до града. Липсата на леснодостъпна мобилност създава усещането за тишина, спокойствие и все едно времето спира.

7 8

Простичкият начин на живот в Кабо Полонио автоматично означава, че свободата е гарантирана. Това е място, на което човек тотално може да зареже всякакви задръжки – като например да държиш детето си „вързано“ на плажа, за да не посипе с пясък съседната хавлия.

Hasta que caiga el sol

Или просто да си дадеш воля на желанията си и да си подивееш колкото ти се иска, тотално необезпокояван от нищо и никого.

10 11

Снимки
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!